Leacuri din natură pentru pielea uscată

1 2 jpg jpeg

Frunze de nuc pentru mâini aspre

Alifie cu frunze de nuc, din 100 ml de ulei de floarea-soarelui, 15 g de pulbere din frunze de nuc, 15 g de ceară de albine. Pulberea se pune în ulei şi se lasă la macerat 7 zile, apoi se strecoară şi se adăugă în ceara care se încălzeşte pe foc, în baie de abur, amestecând 30 de minute.

Se pune într-un recipient şi apoi se lasă să se răcească şi se închide ermetic, se foloseşte în aplicaţii de 2 ori pe zi ulei de coada-şoricelului şi frunze de zmeură.

Amestec de 50 g de coada şoricelului mărunţită şi 50 g de frunze de zmeur. Se pun într-un vas de sticlă, se adaugă ulei din seminţe de susan, se lasă la macerat 10 zile, se strecoară şi se fac aplicaţii în fiecare seară.

Gălbenelele tratează buzele uscate

Alimentaţie bogată în sucuri din rădăcinoase şi fructe zilnic câte 100 ml (exemplu: suc de morcov, suc de mere, suc de gulie, suc de ţelină, suc de cireşe, suc de caise); acestea pot fi consumate singure sau în amestecuri complexe.

Miere de albine, aplicaţii zilnice pe zonele fisurate.

Ulei de gălbenele. Se pun flori de gălbenele mărunţite într-un recipient, se adaugă ulei cât să acopere florile, se lasă la macerat 14 zile, în recipientul închis ermetic, agitându-se de 2-3 ori pe zi, se filtrează şi se păstrează la rece. Se fac aplicaţii de 3-4 ori pe zi.

Ulei de cicoare şi sunătoare. Se prepară, din cantităţi egale de cicoare şi sunătoare, la fel ca şi uleiul de gălbenele, doar că se adaugă şi ulei de soia. Se fac aplicaţii locale de 3-4 ori pe zi.

Ulei de măsline, pentru călcâie crăpate

Ulei cu pastă de caline. 400 ml de ulei de măsline extravirgin presat la rece se amestecă cu 4 linguri de pastă de caline, se pune într-un recipient ermetic închis, se lasă la macerat 14 zile, agitând de 4-5 ori pe zi, apoi se strecoară şi se adaugă 100 ml ulei de migdale dulci; cu acest ulei se ung călcâiele în fiecare seară, după care se pune un ciorap. Cura se poate prelungi 3-4 luni, până la dispariţia crăpăturilor de pe călcâie.