Laptele bătut, în luptă cu mătreaţa

1 2 jpg jpeg

Iată câteva trucuri “casnice” pentru a scăpa de mătreaţă:

Masaţi pielea capului cu suc de lămâie, înainte de a vă şampona.

Aplicaţi, la rădăcina părului, ulei de migdale. Apoi, acoperiţi părul cu un prosop udat în apă fierbinte, dar stors. Repetaţi de trei-patru ori, atunci când prosopul se răceşte.

Masaţi părul şi scalpul cu ulei de măsline. Acoperiţi capul, timp de zece minute, cu un prosop din bumbac, timp de 10 minute. Clătiţi cu apă călduţă.

Amestecaţi în şampon o lingură de bicarbonat de sodiu. După şamponare, lăsaţi să acţioneze, jumătate de oră, apoi clătiţi.

Din 100 g de alune pisate, o lingură de suc proaspăt de lămâie şi 200 ml de apă faceţi un tratament. După ce vă spălaţi, aplicaţi acest amestec pe toată suprafaţa scalpului.

Folosiţi un gel din aloe vera. Cu aproximativ 10-15 minute înainte să vă spălaţi pe cap, masaţi scalpul cu gelul. După zece minute, puteţi să vă şi şamponaţi părul.

Aplicaţi oţet pe păr şi pe pielea capului. Acoperiţi capul cu un prosop uscat din bumbac. Faceţi această operaţiune seara, iar dimineaţa spălaţi-vă părul, ca de obicei.

Masaţi părul şi pielea capului cu lapte bătut. Clătiţi după 30 de minute.

Zdrobiţi două pastile de aspirină şi amestecaţi-le cu şamponul pe care-l folosiţi pentru o spălare. Masaţi bine părul cu acest amestec. Clătiţi după 20 de minute.