Îngrijire specială pentru sezonul rece

1 2 jpg jpeg

Pentru mâini catifelate

Dacă vrei să eviţi uscarea mâinilor, foloseşte o cremă hidratantă cu glicerină de mai multe ori pe zi şi poartă mănuşi atunci când ieşi afară. Încearcă o dată pe săptămână şi o mască făcută în casă.

Amestecă bine două linguri de pulpă zdrobită de avocado cu două linguri de lapte dulce, până obţii o pastă omogenă. Aplică pe mâini masca şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi foloseşte un unguent de gălbenele sau de muşeţel.

Aşa poţi avea un ten sănătos!

Frigul usucă şi irită tenul, iar schimbările bruşte de temperatură (cald în casă - rece afară) au, de asemenea, o contribuţie majoră la această sensibilitate sporită, ducând la înroşire, deshidratare şi la descuamare.

Alături de o îngrijire corespunzătoare zilnică, este bine să foloseşti şi o mască hidratantă. Prepară-ţi una dintr-o banană, o cană cu fulgi de ovăz fierţi în lapte, un ou şi o lingură cu miere. Pune compoziţia rezultată pe faţă, masând circular, şi las-o să acţioneze 15 minute. La final, clăteşte cu apă călduţă.

Picioare fine

În fiecare seară, după duş, aplică pe călcâie o cremă hidratantă şi pune-ţi o pereche de şosete din bumbac. O dată pe săptămână, înmoaie-ţi picioarele timp de 15 minute într-un lighean cu apă călduţă şi cu uleiuri esenţiale.

Cu ajutorul unei pietre ponce, freacă-ţi călcâiele şi zonele cu piele întărită, apoi şterge-ţi picioarele cu un prosop moale. La final, aplică ulei de măsline, acoperă picioarele cu şosete groase şi stai aşa până dimineaţa.

Piele mătăsoasă şi iarna

Hidratarea este esenţială pentru o piele mătăsoasă. Foloseşte la duş un gel-cremă şi exfoliază-ţi pielea o dată pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte şi pentru a facilita intrarea cremei în piele. După duş, aplică pe pielea umedă un ulei de corp hidratant, care-ţi va lăsa pielea strălucitoare şi fină. Poţi opta şi pentru un unt de corp. Părul tău poate străluci de sănătate

Mai mult ca în alte anotimpuri, în sezonul rece trebuie să foloseşti măşti şi tratamente speciale pentru regenerarea părului.

Prepară-ţi în casă o mască din două gălbenuşuri de ou, două linguriţe de miere, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de maioneză sau de iaurt. Amestecă toate componentele într-un bol şi aplică soluţia rezultată pe părul curat, apoi acoperă-ţi capul cu o folie. Ţine masca 30 de minute, după care clăteşte bine.

Trucuri pentru un decolteu de invidiat

Alte zone care au nevoie de tratament în timpul iernii sunt gâtul şi decolteul. În fiecare seară, după duş, aplică prin mişcări circulare o cremă specială pentru bust. Săptămânal aplică pe gât şi pe decolteu o jumătate de banană zdrobită. Aşteaptă timp de 15 minute să acţioneze, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.