Iată cum scapi de riduri!

1 2 jpg jpeg

Efectele nu sunt spectaculoase şi nu se menţin în timp. Cremele anti-rid cu colagen sau elastină nu prezintă o eficacitate reală, întrucât principiile lor active nu se absorb prin piele.

Ridurile sunt pliuri vizibile în suprafaţa pielii, apărute ca urmare a înaintării în vârstă, dar şi a alterării structurii pielii. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, ne spune cum scăpăm de aceste probleme inestetice.

Capsulele orale cu colagen nu asigură întotdeauna o piele mai fină sau fără riduri, întrucât colagenul este hidrolizat la nivel digestiv şi nu se absoarbe ca atare, neajungând la nivelul pielii.

Injectarea de toxină botulinică are rolul de a bloca acţiunea muşchilor mimicii cu dispariţia ridurilor de expresie. Ridurile statice nu dispar, dar acţiunea pe ridurile dinamice ale frunţii, ale pielii gâtului sau din jurul ochilor (“laba gâştii”) este spectaculoasă şi se menţine între 6 şi 9 luni.

Injectarea de fillere. Acestea sunt nişte substanţe gelatinoase cu rol de umplere, cu efecte temporare sau permanente. Sunt utilizate pentru şanţurile profunde, cum sunt cele din jurul gurii.

Peelingul chimic este o metodă de îndepărtare a unui strat superficial de piele. Este eficient în ceea ce priveşte ridurile nu foarte adânci. Pe lângă efectul anti-rid asigură şi o îmbunătăţire a texturii pielii şi ştergerea parţială a cicatricilor de după acnee sau a petelor pigmentare apărute ca urmare a acţiunii razelor soarelui.

Microdermabraziunea are efecte comparabile cu ale peelingului chimic. La fel, tratamentul laser realizează o strângere a fibrelor de colagen din piele, cu un efect de întindere a pielii şi de dispariţie a ridurilor.

Aloe previne îmbătrânirea tenului

Sucul de aloe vera grăbeşte regenerarea celulară şi împiedică îmbătrânirea pielii. Un tratament cu această plantă previne apariţia ridurilor.

Este necesar ca, de câteva ori pe săptămână, să se aplice timp de zece minute comprese cu suc de aloe.