Iată cum îţi îngrijeşti pielea iarna!

1 2 jpg jpeg

Frigul s-a instalat, iar cea care este direct afectată este pielea noastră. Neacordarea atenţiei cuvenite pielii pe timp de iarnă are drept consecinţă îmbătrânirea precoce a dermei. Specialistul Click!, dermatolog Mircea Tampa, ne dă câteva sfaturi de îngrijire a pielii pe timp de iarnă.

Utilizaţi balsam pentru buze. Pentru protecţia buzelor împotriva frigului şi a vântului se recomandă utilizarea unui balsam hidratant.

Consumaţi ceaiuri. Sunt recomandate ceaiurile calde şi, în principiu, multe lichide, deoarece o hidratare potrivită a pielii porneşte din interior.

Folosiţi cremă protectoare. Pentru amatorii de excursii montane sau sporturi de iarnă se recomandă utilizarea unei creme fotoprotectoare, întrucât razele ultraviolete într-o zi însorită de iarnă sunt foarte puternice.

Consumaţi alimente bogate în vitamina C. Pe tot parcursul iernii, se recomandă o alimentaţie echilibrată, bogată în vitamina C.

Purtaţi mănuşi şi fular. Protejarea feţei şi a decolteului cu fular este obligatorie. Nu uitaţi nici de mănuşi.

Aplicaţi măşti hidratante. Cel puţin o dată pe săptămână pielea are nevoie de hidratare. Pe lângă o hidratare eficientă a întregului organism, aplicaţi pe ten măşti care ajută pielea să reziste la temperaturile scăzute.

Uleiul de migdale, pentru buze uscate

Este un remediu foarte bun pentru a avea buze frumoase, fiind în plus şi un microbian destul de puternic. Puneţi în 5 linguri de ulei de migdale o lingură de ceară de albine şi puneţi la încălzit până se topeşte ceara.

Se ia de pe foc şi se amestecă până la răcirea completă pentru a nu se stratifica. Adăugaţi apoi 5 picături de ulei aromatizat de mentă. Se va obţine un preparat cu care se vor unge buzele crăpate.

Muşeţelul, remediu pentru pielea iritată

Este o plantă medicinală cunoscută tuturor. Datorită proprietăţilor sale extrem de benefice are multiple întrebuinţări şi este folosit în foarte multe domenii.

În cosmetică este folosit datorită proprietăţilor de calmant, dezinfectant şi relaxant, fiind recomandat pentru pielea iritată, inflamată, uscată sau crăpată.

Castane, leac pentru degerături

Pentru tratarea degerăturilor şi durerilor reumatice care se agravează la frig fierbeţi 5 mâini de castane în 3 litri de apă până când apa scade la jumătate.

Decoctul rezultat se filtrează şi cu el se fac spălături cât mai calde pe locurile afectate, timp de 10-15 minute. Tratamentul se repetă zilnic până la vindecarea completă