Iat─â cum ├«┼úi ├«ngrije┼čti pielea iarna!

1 2 jpg jpeg

Frigul s-a instalat, iar cea care este direct afectată este pielea noastră. Neacordarea atenţiei cuvenite pielii pe timp de iarnă are drept consecinţă îmbătrânirea precoce a dermei. Specialistul Click!, dermatolog Mircea Tampa, ne dă câteva sfaturi de îngrijire a pielii pe timp de iarnă.

Utiliza┼úi balsam pentru buze. Pentru protec┼úia buzelor ├«mpotriva frigului ┼či a v├óntului se recomand─â utilizarea unui balsam hidratant.

Consuma┼úi ceaiuri. Sunt recomandate ceaiurile calde ┼či, ├«n principiu, multe lichide, deoarece o hidratare potrivit─â a pielii porne┼čte din interior.

Folosiţi cremă protectoare. Pentru amatorii de excursii montane sau sporturi de iarnă se recomandă utilizarea unei creme fotoprotectoare, întrucât razele ultraviolete într-o zi însorită de iarnă sunt foarte puternice.

Consumaţi alimente bogate în vitamina C. Pe tot parcursul iernii, se recomandă o alimentaţie echilibrată, bogată în vitamina C.

Purta┼úi m─ânu┼či ┼či fular. Protejarea fe┼úei ┼či a decolteului cu fular este obligatorie. Nu uita┼úi nici de m─ânu┼či.

Aplica┼úi m─â┼čti hidratante. Cel pu┼úin o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â pielea are nevoie de hidratare. Pe l├óng─â o hidratare eficient─â a ├«ntregului organism, aplica┼úi pe ten m─â┼čti care ajut─â pielea s─â reziste la temperaturile sc─âzute.

Uleiul de migdale, pentru buze uscate

Este un remediu foarte bun pentru a avea buze frumoase, fiind ├«n plus ┼či un microbian destul de puternic. Pune┼úi ├«n 5 linguri de ulei de migdale o lingur─â de cear─â de albine ┼či pune┼úi la ├«nc─âlzit p├ón─â se tope┼čte ceara.

Se ia de pe foc ┼či se amestec─â p├ón─â la r─âcirea complet─â pentru a nu se stratifica. Ad─âuga┼úi apoi 5 pic─âturi de ulei aromatizat de ment─â. Se va ob┼úine un preparat cu care se vor unge buzele cr─âpate.

Mu┼če┼úelul, remediu pentru pielea iritat─â

Este o plant─â medicinal─â cunoscut─â tuturor. Datorit─â propriet─â┼úilor sale extrem de benefice are multiple ├«ntrebuin┼ú─âri ┼či este folosit ├«n foarte multe domenii.

├Än cosmetic─â este folosit datorit─â propriet─â┼úilor de calmant, dezinfectant ┼či relaxant, fiind recomandat pentru pielea iritat─â, inflamat─â, uscat─â sau cr─âpat─â.

Castane, leac pentru deger─âturi

Pentru tratarea deger─âturilor ┼či durerilor reumatice care se agraveaz─â la frig fierbe┼úi 5 m├óini de castane ├«n 3 litri de ap─â p├ón─â c├ónd apa scade la jum─âtate.

Decoctul rezultat se filtreaz─â ┼či cu el se fac sp─âl─âturi c├ót mai calde pe locurile afectate, timp de 10-15 minute. Tratamentul se repet─â zilnic p├ón─â la vindecarea complet─â