Iată cum îngrijeşti arsurile solare!

1 2 jpg jpeg

Uneori chiar şi folosirea unei creme cu SPF ridicat nu ne asigură protecţia de care avem nevoie atunci când stăm la plajă. Expunerea la orele de vârf la soare, dar şi neaplicarea corespunzătoarea a cremei de protecţie poate duce la apariţia arsurilor solare la nivelul pielii, iar mai apoi la cojirea ei. Ţi-am pregătit un minighid cu cele mai bune trucuri care te pot ajuta în astfel de cazuri!

Cei 4 pasi despre cum îngrijeşti arsurile solare sunt:

Pasul 1. Duşul cu apă călduţă

Dacă doreşti să calmezi zonele afectate de soare va trebui să-ţi răcoreşti pielea. Un bun ajutor sunt şi duşurile scurte cu apă călie. Acestea vor calma usturimile şi pot încetinii procesul de cojire a pielii. Ai grijă ca atunci când ieşi din baie să te usuci cu un prosop tamponând uşor zonele afectat.

Pasul 2. Hidratează-ţi pielea corespunzător

Cel mai indicat este să foloseşti o cremă pentru arsuri solare. Aplic-o după fiecare duş şi masează uşor zonele afectate. Aceasta va calma iritaţia, va reduce inflamaţiile şi va încetini procesul de cojire.

De cele mai multe ori vei avea tendinţa de a rupe cojile care apar la suprafaţa pielii. Acest lucru este total greşit. Chiar dacă au un aspect inestetic, cel mai bine este să le laşi să cadă singure.

De asemenea, evită pe cât posibil să te scarpini scărpinatul. De fiecare dată când vei simţi nevoia să te scarpini aplică pe zonele afectate câteva cuburi de gheaţă care vor răcorii pielea şi vor calma mâncărimile.

Foarte important în acest caz este să te hidratezi corespunzător. Bea multă apă pentru a-i da pielii toţi nutrienţii de care are nevoie pentru a se repara.