Iat─â cum ├«ngrije┼čti arsurile solare!

1 2 jpg jpeg

Uneori chiar ┼či folosirea unei creme cu SPF ridicat nu ne asigur─â protec┼úia de care avem nevoie atunci c├ónd st─âm la plaj─â. Expunerea la orele de v├órf la soare, dar ┼či neaplicarea corespunz─âtoarea a cremei de protec┼úie poate duce la apari┼úia arsurilor solare la nivelul pielii, iar mai apoi la cojirea ei. ┼ói-am preg─âtit un minighid cu cele mai bune trucuri care te pot ajuta ├«n astfel de cazuri!

Cei 4 pasi despre cum ├«ngrije┼čti arsurile solare sunt:

Pasul 1. Du┼čul cu ap─â c─âldu┼ú─â

Dac─â dore┼čti s─â calmezi zonele afectate de soare va trebui s─â-┼úi r─âcore┼čti pielea. Un bun ajutor sunt ┼či du┼čurile scurte cu ap─â c─âlie. Acestea vor calma usturimile ┼či pot ├«ncetinii procesul de cojire a pielii. Ai grij─â ca atunci c├ónd ie┼či din baie s─â te usuci cu un prosop tampon├ónd u┼čor zonele afectat.

Pasul 2. Hidratează-ţi pielea corespunzător

Cel mai indicat este s─â folose┼čti o crem─â pentru arsuri solare. Aplic-o dup─â fiecare du┼č ┼či maseaz─â u┼čor zonele afectate. Aceasta va calma irita┼úia, va reduce inflama┼úiile ┼či va ├«ncetini procesul de cojire.

De cele mai multe ori vei avea tendin┼úa de a rupe cojile care apar la suprafa┼úa pielii. Acest lucru este total gre┼čit. Chiar dac─â au un aspect inestetic, cel mai bine este s─â le la┼či s─â cad─â singure.

De asemenea, evit─â pe c├ót posibil s─â te scarpini sc─ârpinatul. De fiecare dat─â c├ónd vei sim┼úi nevoia s─â te scarpini aplic─â pe zonele afectate c├óteva cuburi de ghea┼ú─â care vor r─âcorii pielea ┼či vor calma m├ónc─ârimile.

Foarte important în acest caz este să te hidratezi corespunzător. Bea multă apă pentru a-i da pielii toţi nutrienţii de care are nevoie pentru a se repara.