Greşeli de machiaj care te îmbătrânesc

1 2 jpg jpeg

Nu aplici (deloc) fond de ten

Renunţând complet la machiaj, rişti să pari mult mai în vârstă şi, pentru că nu-ţi doreşti acest lucru, va trebui să ajungi la un compromis. Fondul de ten este acel element cheie al rutinei de înfrumuseţare şi are rostul său.

De fapt, poate fi cel mai bun prieten al tău. Un chip pe care nu s-a aplicat o bază, va părea lipsit de strălucire, tern şi chiar obosit sau îmbătrânit. Secretul îl reprezintă uniformizarea nuanţei acestuia şi, implicit, aplicarea unui fond de ten.

Soluţia: Alege o variantă lejeră, lichidă, sau o cremă BB (cremă de faţă colorată), care să-ţi ofere acea strălucire tinerească. Poţi opta şi pentru o pudră-minerală, dacă ai tenul gras. Prea mult corector

Majoritatea femeilor fac exces de produse-anticearcăn în încercarea de a acoperi cât mai bine din liniile fine, ridurile şi cearcănele din jurul ochilor. Ce nu ştiai însă, este că acest gen de produs se usucă la ceva timp după aplicare şi odată intrat în cute, le evidenţiază şi mai mult.

: Menţine în permanenţă hidratată pielea delicată din jurul ochilor. Ulterior, foloseşte doar o cantitate mică de anticearcăn în colţurile interioare ale ochilor, unde pielea este mai închisă la culoare.

Este important felul în care alegi nuanţa anticearcănului, deoarece una nepotrivită îţi poate întuneca şi mai mult cearcănele.

: Alege o nuanţă cât mai apropiată de cea a pielii tale sau una cu un ton mai deschisă decât aceasta. Dacă ai cearcăne, un corector cu tonalităţi de galben sau piersică va ascunde destul de bine zona purpurie de sub ochi.

Greşeala cea mai frecventă constă în aplicarea “pe rotund” a fardului de obraz sau, din contră, pe lungime, ca o linie ce brăzdează chipul. De evitat, de asemenea, este şi aplicarea fardului cu mult sub osul obrazului, deoarece te va face să pari tristă.

: Aplicat corect, blush-ul te va înveseli la faţă! Evită să te concentrezi pe zona de mijloc a obrazului şi, în schimb, cu mişcări ample, treci cu pămătuful de-a lungul pomeţilor, folosind centrul ochilor ca punct de sub care să porneşti.

Dacă fardul de obraz nu se armonizează cu nuanţa naturală a buzelor tale se va creea un aspect aspru, poate chiar întunecat. Alege culori calde, care să ofere obrajilor tăi o strălucire proaspătă.

: Dacă ai tenul deschis la culoare, alege un fard roz sau piersică, evitând nuanţele de maro. Coraiul, portocaliul şters şi bronzul sunt potrivite tenurilor mai închise la culoare.

Aces tip de trasare a liniei, doar sub ochi, intră în categoria greşelilor de începători. Şi în loc “să-ţi deschidă ochii”, îi face să pară şi mai mici şi mai traşi în jos (trişti).

: Dacă tot foloseşti un creion pentru a-ţi defini privirea, aplică-l pe ambele pleoape, cât mai aproape de gene, apoi estompează uşor linia, pentru un aspect luminos. În ceea ce priveşte fardul de pleoape, poţi încerca un gri sau un bronz, recomandat oricui, indiferent de culoarea ochilor.

Buzele întunecate, puternic conturate cu creion, te pot îmbătrâni şi asta asta din cauză că depăşind linia naturală a buzelor, culoarea se va depune în liniile fine din jurul gurii, micile riduri, accentuându-le.

: Găseşte o nuanţă a creionului cât mai apropiată de cea a rujului pe care urmează să-l foloseşti şi optează pentru o formulă cremoasă, mai ales dacă ai riduri în această zonă.

Odată cu înaintarea în vârstă, părul se subţiază, mai ales în zona arcadei, unde ani la rând ai folosit pensetă, iar rădăcinile s-au subţiat. O modalitate simplă prin care poţi da un aspect aranjat şi tineresc feţei este să-ţi vopseşti sprâncenele, să le tunzi partea de sus şi, apoi, să le conturezi discret cu un creion. Forma bine definită îţi va evidenţia şi mai mult ochii.

: Pentru a umple spaţiile goale ale unei sprâncene rărite foloseşte un creion moale, prin mişcări rapide şi scurte, într-o culoare uşor mai deschisă decât nuanţa ta naturală. Foloseşte apoi peria specială a creionului sau una rămasă de la un rimel mai vechi, pentru a estompa culoarea.

Anca Buzea, Make-up Artist

www.ancabuzea.ro

Machiajul poate fi un aliat bun, atunci când este aplicat corect şi în cantităţi moderate, pentru că ne ajută să părem mai odihnite şi cu un aer fresh, chiar şi în zilele în care nu am apucat să dormim suficient. Este important însă de ştiut şi ce trebuie să evităm, cu atât mai mult atunci când nu mai avem 20 de ani.

Creionul negru, în exces, este primul care adaugă ani, de aceea, pentru zi, este de preferat un dermatograf maro, mai ales dacă locul de muncă este iluminat cu becuri tip neon.

O altă greşeală des întâlnită este abuzul de pudră sau cremă iluminatoare, în special cea cu particule irizante. Persoanele cu tenul matur trebuie să evite, pe cât posibil, acest tip de produs sau să găsească o variantă uşor perlată. Folosit pentru înălţarea pomeţilor, iluminatorul nu trebuie să evidenţieze ridurile fine sau pe cele de expresie, aşa că mare atenţie la aplicarea acestuia.

Conturul buzelor într-o nuanţă mai închisă decât cea a rujului este o altă practică ce trebuie dată uitării, precum şi mersul în exces la solar. O piele bine hidratată şi exfoliată constant va arăta mult mai frumos şi va părea mai tânără, iar machiajul se va aplica mai uşor şi va rezista mai mult timp.