Fii cea mai frumoasă la petrecere!

1 2 jpg jpeg

Un plus de hidratare pentru TEN

Pielea de pe faţă are nevoie de o hidratare intensă, mai ales în perioada rece, pentru a-şi redobândi elasticitatea. În plus, pe o piele hidratată, machiajul va arăta mai bine. Poţi încerca măştile preparate în casă din ingredientele pe care le ai la îndemână. Ai nevoie de: 1 linguriţă de miere, 1 gălbenuş de ou, 1 lingură de smântână. Amestecă aceste ingrediente şi aplică-le pe faţă şi gât timp de 20 de minute, apoi îndepărtează-le cu apă călduţă.

Gomaj, pentru o PIELE catifelată

De sărbători, ai nevoie să arăţi cât se poate de bine pentru că trebuie să te simţi confortabil în rochia pe care o vei purta! Pentru o piele „nouă” şi catifelată, încearcă un exfoliant uşor de făcut în casă.

2 jpg jpeg

Ai nevoie de: 2 linguri zaţ de cafea, ulei de măsline.

Amestecă aceste două ingrediente până devin o pastă. În timul duşului, când pielea este umedă, aplică tratamentul preparat pe zonele cu probleme, masând circular timp de câteva minute. Înepărtează exfoliantul cu apă călduţă şi dă-te cu o cremă hidratantă.

Mască nutritivă pentru PĂR

Despicarea firelor de păr pe timpul iernii este inevitabilă, dar poate fi prevenită, mai ales dacă te pregăteşti de petrecere. Pentru un păr ca-n reclame, iată ce mască poţi face.

Ai nevoie de: 30 g ulei de măsline, 2 gălbenuşuri

Amestecă aceste ingrediente şi aplică-le pe păr pentru o jumătate de oră. După aceea, şamponează părul de câteva ori şi clăteşte-l cu apă caldă. Poţi repeta tratamentul de două ori pe săptămână.

Încearcă băile nutritive pentru MÂINI

Lipsa de vitamine şi detergenţii pe care îi folosim în fiecare zi au efecte negative asupra unghiilor, dar şi a mâinilor. Pentru a le reda un aspect plăcut, încearcă băile nutritive.

Ai nevoie de: 2 linguri de salvie, 1 lingură de urzică, 1 lingură de muşeţel, 1 lingură de pătlagină.

Adaugă peste aceste plante 1 litru de apă şi pune-le la fiert timp de 3-4 minute. După ce s-a răcit, stai cu mâinile în infuzie 20-30 de minute, după care şterge-le delicat şi dă-le cu o cremă hidratantă.

Sfatul specialistului:

Elisabeta Raţiu,

consultant tratamente corporale

• Masca facială revigorează şi hidratează pielea. Înainte de aplicarea acesteia pe faţă, se recomandă exfolierea pielii pentru un rezultat mai bun. Substanţele nutritive din compoziţia măştilor se vor fixa mai bine în piele dacă se va face şi un masaj facial.

• Ca să previi luarea kilogramelor în plus, recomand câteva împachetări detoxifiante şi hidratante înainte de sărbători. Să nu uităm că iarna pielea suferă din cauza frigului şi este mai deshidratata decât în timpul verii. Cea mai bună împachetare de sezon este cea cu miere şi scorţişoară deoarece elimină retenţia de apă din corp, toxinele, metalele grele şi grăsimile.

• Pentru a evita uscarea şi despicarea firelor de păr, recomand, măcar o dată pe lună, aplicarea unei măşti hidratante şi hrănitoare care va îmbunătăţi aspectul podoabei capilare.

• Iarna, se recomandă aplicarea pe unghii a unui lac tratament pentru a le lăsa să respire şi să se refacă după perioada de vară în care au fost date, cu siguranţă, cu oje colorate.

Îndrăzneşte un machiaj festiv

Noaptea de Revelion este o ocazie perfectă pentru a ieşi din tipar cu un machiaj festiv, în culori îndrăzneţe. Cu toate că este o seară specială, trebuie să ai grjă cum combini fardurile de pe pleoape pentru a evita efectul de supraîncărcare.

Dacă machiajul este în culori intense, înseamnă că trebuie să evidenţiezi şi sprâncenele cu un creion special.

Fardul de obraz îl vei alege în funcţie de nuanţa rujului, care trebuie să fie unul rezistent.

Sfatul specialistului:

Alexandra Crăiescu, make-up artist

2 jpg jpeg

Ca prim pas în reproducerea machiajului este cel de a hidrata tenul. Ulterior, se aplică pe zona T un produs matifiant (cremă sau ceară) pentru a evita îngrăşarea tenului pe tot parcursul serii

După ce tenul este pregătit, se aplică fondul de ten, corectorul pentru uniformizare şi pudra fixatoare.

Pentru o seară atât de specială, nu uitaţi să aveţi în poşetă rujul şi şerveţelele matifiante.