Exfolierea, secretul pielii sănătoase

1 2 jpg jpeg

Împreună cu sebumul secretat de glandele sebacee, cu praful şi cu poluarea, aceste celule moarte îmbibă porii şi îi dilată, stopează hidratarea eficientă şi dau pielii un aspect obosit şi îmbătrânit. De aceea, este important să exfoliem pielea de pe întregul corp cel puţin o dată pe săptămână.

Exfolierea tenului

Cum alegi produsul potrivit Ca şi cremele pentru faţă, exfoliantele sunt create pentru diferite tipuri de ten: uscat, mixt, gras, sensibil sau cu probleme. Cu cât pielea este mai sensibilă cu atât particulele exfoliante trebuie să fie mai fine şi mai delicate.

Este indicată după baia de aburi

Exfolierea este mai eficientă dacă se realizează după o baie de aburi, care determină deschiderea porilor.

Dacă ai tenul mixt sau gras, exfolierea se realizează o dată sau de două ori pe săptămână, deoarece permite eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii, care astfel este purificată. De asemenea, permite îndepărtarea excesului de sebum din pori, iar coşurile şi comedoanele sunt reduse. Pentru celelalte tipuri de ten, se recomandă gomajul o dată la două săptămâni, iar între exfolieri se aplică o mască hidratantă.

Ideal este să aplici exfoliantul pe pielea umedă, masând uşor, cu mişcări circulare. Evită pielea din jurul ochilor, deoarece este foarte sensibilă şi subţire, iar produsele exfoliante o pot irita foarte uşor. La final, clăteşte cu apă călduţă şi şterge-te cu un prosop

moale.

Îngrijirea corpului

Cremele şi gelurile exfoliante

Acestea pot avea diferite arome, asigurând astfel, pe lângă procesul de exfoliere, şi o împrospătare a pielii. Gelurile sau cremele exfoliante nu sunt recomandate persoanelor care au o piele uscată, uşor iritabilă, deoarece pot provoca reacţii pe piele. Aplică exfoliantul pe pielea umedă, la duş, prin mişcări circulare, insistând pe unele zone, precum genunchi, călcâie şi coate.

Piatra ponce este ideală pentru exfolierea călcâielor. Înainte de utilizare, aceasta trebuie umezită, iar pielea nu trebuie frecată în exces, deoarece poţi provoca mici leziuni.

Mănuşa din lufă

Folosită pentru exfolierea pielii de pe corp, mănuşa din lufă este recomandată pentru toate tipurile de piele şi se poate folosi cu anumite produse, ca de exemplu uleiuri, geluri, creme sau săpunuri.

Aceasta poate fi utilizată cel mai des faţă de celelalte produse, deoarece reactivează circulaţia şi înlătură impurităţile şi celulele moarte. Se foloseşte numai umedă, deoarece, când este uscată, poate răni pielea.

Exfolierea regulată: accentuează culoarea naturală a pielii şi luminozitatea acesteia.

curăţă porii, permite cremelor, loţiunilor, uleiurilor şi serurilor să pătrundă mai bine în piele. ajută pielea să respire mai bine. îmbunătăţeşte textura pielii şi o catifelează. stimulează toate funcţiile pielii şi îmbunătăţeşte circulaţia.