Demachierea, secretul unui ten sănătos

1 2 jpg jpeg

Nu mai este pentru nimeni un secret cât de importantă este curăţarea zilnică a tenului. Pielea este un organ viu, care trebuie să respire şi care are nevoie de îngrijire permanentă. Altfel, ea devine ternă şi va părea „sufocată”.

Pe parcursul unei zile, poluarea, particulele de praf, sebumul, machiajul şi impurităţile „încarcă” tenul. Pielea se deshidratează, devine sensibilă, pot apărea inflamaţii. De aceea e bine ca înainte de culcare să nu uiţi să te demachiezi. Că mai uiţi din când în când, n-ar fi grav, doar să nu-ţi iasă din obicei acest lucru, pentru că se va vedea.

Întrebările cheie: Când? Cu ce?

Produsele demachiante actuale sunt foarte eficiente. Ele nu doar curăţă în profunzime, ci şi revitalizează faţa, redându-i elasticitatea şi strălucirea. Şi ca să te asiguri că tenul tău va avea aceste calităţi, demachiază-te:

Dimineaţa, pentru a elimina celulele moarte de la suprafaţa pielii şi sebumul acumulat în timpul nopţii. Dacă aceste reziduuri nu sunt îndepărtate, porii se încarcă, iar în timp ei se pot inflama sau pot apărea coşuri. Odată demachiat, tenul se va revitaliza imediat, iar tu poţi trece la aplicarea machiajului.

Seara, pentru a şterge şi cele mai mici urme de machiaj, dar şi pentru a îndepărta toate impurităţile depuse în timpul zilei.

Atât dimineaţa, cât şi seara, după demachiere, poţi folosi o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten.

Ce produse alegi?

Laptele demachiant e recomandat pentru tenul normal, mixt, matur şi uscat, cu deficit de sebum. După îndepărtarea laptelui, e bine să foloseşti o loţiune tonică, de preferat din aceeaşi gamă. Efectul ei? Îndepărtează urmele de lapte demachiant, tonifică, închide porii, revitalizează, lăsând o senzaţie de prospeţime.

Apa demachiantă este un produs doi în unu: curăţă şi tonifică dintr-un singur gest şi nu necesită clătire. E adaptată oricărui tip de ten, chiar şi celor sensibile.

Gelurile şi cremele sunt recomandate în special tenului mixt şi gras. Curăţă foarte bine pielea, îndepărtând excesul de sebum. După folosire, faţa trebuie clătită din abundenţă cu apă caldă.

Şerveţele demachiante. Unul dintre avantajele lor este acela că sunt foarte practice, putând fi folosite oricând, oriunde. Sunt la fel de eficiente ca apa demachiantă, cu efect doi în unu. Există mai multe sortimente, pentru toate tipurile de ten. Dacă eşti grăbită, şerveţelele sunt soluţia ideală.

Etapele unei demachieri corecte

Prima grijă înainte de a începe ritualul demachierii trebuie să fie spălatul pe mâini, pentru o igienă perfectă. Pune în palmă cremă, lapte sau emulsie din abundenţă, apoi freacă palmele una de alta. Întinde cu mişcări circulare pe faţă, pe gât şi pe decolteu loţiunea.

Foloseşte vârfurile degetelor şi ai grjă ca mişcările să fie delicate, uşoare, ca să nu agresezi pielea şi să favorizezi formarea ridurilor. Sensul corect este de jos în sus, pentru ca pielea să nu se lase, în timp, ci să-şi păstreze vigoarea. Îndepărtează emulsia cu dischete demachiante, apoi, dacă e cazul, clăteşte faţa cu apă călduţă sau aplică un tonic ori o cremă hidratantă.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Demachierea trebuie să înceapă cu buzele. Se pot folosi demachiantele pentru ochi, care sunt recomandate şi pentru buze. Sensul mişcării este de la exterior spre interior, pentru a nu îndinte rujul pe toată faţa.

Fardurile de pleoape şi mascara nu se îndepărtează prin mişcări agresive. Se ţine discheta cu demachiant 10 secunde pe fiecare pleoapă, timp în care emulsia dizolvă machiajul. Apoi se şterge, de la exterior către interior, restul de machiaj acumulat sub pleoapa inferioară.