De ce chelesc femeile?

1 2 jpg jpeg

Periile de păr prea dese fac rău

FALS. Numai firele de păr deja moarte rămân pe perie. Părul creşte doar o anumită perioadă de timp, de regulă, trei, până la cinci ani. Din acest motiv pierdem cam 100 de fire de păr în fiecare zi.

Chelia este moştenită numai pe linie bărbătească

FALS. Aproximativ 30 % din femei moştenesc alopecia. Acestea au părul mai rar în creştetul capului, spre deosebire de bărbaţi, care chelesc la tâmple şi în zona occipitală.

Casca de motociclist accelerează căderea părului

FALS. Totuşi, firele de păr se pot rupe dacă apărătoarea este prea strânsă pe cap. Stresul nu duce la căderea părului

Stresul nu duce la căderea părului

FALS. Stresul eliberează în corpul nostru un hormon numit adrenalină. Dacă nu reuşiţi să reduceţi nivelul stresului, urmarea poate fi căderea părului. Odată ce a trecut perioada stresantă, părul începe să crească din nou.

Sarcina „ucide“ părul

FALS. Datorită producţiei de hormoni, în timpul sarcinii părul creşte mai mult ca de obicei. De aceea, după naştere, cade mai mult. În câteva luni, însă, creşterea părului intră în normal.

Dietele nu afectează podoaba capilară

Vopsitul accelerează căderea părului

FALS. Dietele cu mai puţin de 1.000 kcal pe zi slăbesc celulele capilare. Firele de păr devin fine şi pot cădea. Proteinele, vitaminele, mineralele şi oligoelementele stau la baza unui păr sănătos şi trebuie să fie asimilate din alimentaţia zilnică.

FALS. E adevărat însă că tratamentele intensive regulate pot irita pielea capului. Părul devine uscat, aspru şi fără strălucire. În general, aceste schimbări nu sunt însoţite şi de pierderea podoabei capilare.

La furie, părul încărunţeşte

ASTA-I O PROSTIE! Culoarea părului este determinată genetic. Părul încărunţeşte numai atunci când rădăcina nu mai produce melanocite (pigmenţi de culoare). Producerea acestor pigmenţi nu are legătură cu furia.

FALS. Pierderea podoabei capilare este determinată genetic. Atunci când rădăcinile nu mai produc suficiente celule capilare, părul devine din ce în ce mai fin şi într-un final nu se mai formează fire noi. Spălările prea dese afectează însă pielea capului, uscând-o.