Cum scapi de mirosul urât al picioarelor

1 2 jpg jpeg

Când staţi în picioare toată ziua, muşchii sunt tensionaţi şi, prin urmare, de multe ori picioarele sunt supraîncălzite. Transpiraţia este în cea mai mare parte – 98% apă, iar restul reprezintă hormoni, acizi şi alte oligoelemente.

Mirosul urât al picioarelor apare întotdeauna atunci când acestea sunt transpirate – în cea mai mare măsura depinde de suprafaţa bacteriilor de pe piele care au contact direct cu sudoarea eliberată.

Iata cum scapi de mirosul urat al picioarelor

Pentru început, deşi sună banal, este esenţială spălarea regulată a picioarelor. Cel puţin o dată ar trebui să vă spălaţi picioarele, chiar dacă aţi petrecut toată ziua acasă. Este recomandat să folosiţi apă caldă şi săpun. La fel de important este să-ţi usuci complet picioarele. Dacă mai rămâne apă bacteriile se pot multiplica, iar acest lucru nu este tocmai igienic.

Pentru a evita apariţia mirosului neplăcut poţi aplica praf salicilic pe picioare sau pudră de talc. De asemenea, există o mulţime de deodorante care contin substanţe care pot ajuta la eliminarea bacteriilor, respective a mirosului.

Află mai multe sfaturi pe bewoman.ro