Cum să ai o piele perfectă în 5 zile

1 2 jpg jpeg

Ziua I - Cum să ai o piele perfectă prin exfoliere

Începe ziua prin a-ţi exfolia foarte bine pielea. Când îţi exfoliezi corpul, acordă o atenţie deosebită zonei genunchilor şi coatelor.

Cel mai bine este să aplici exfoliantul după duş, pe pielea umedă, masând uşor, cu mişcări circulare. La final, clăteşte cu apă călduţă şi şterge-te cu un prosop moale. După exfoliere, aplică o cremă hidratantă.

Ziua a II- a, pentru pielea ochilor

Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă, de aceea are nevoie de o îngrijire mai atentă. Foloseşte o cremă pe bază de retinol, un derivat al vitaminei A. Acesta stimulează producţia de colagen, care păstrează elasticitatea pielii.

Dă-te cu cremă cu cel puţin 30 de minute înainte de culcare. Totodată, ca să scapi de cearcăne şi să ai ochii odihniţi, apelează la castravete. Pune câte o felie de castravete pe ochi, timp de 10 minute.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Ritualul de îngrijire ale tenului sensibil

- 5 greşeli frecvente a tenului

- Cele mai bune remedii pentru un ten luminos

Ziua a III-a - Cum să ai o piele perfectă printr-un răsfăţ al feţei

Poţi alege un gomaj, cu un produs care să se adapteze tipului tău de ten: mixt, gras, sensibil sau poţi apela la o mască de faţă pe care o prepari cu ingrediente din casă.

Cele pe bază de măr sunt revigorante, cele de castravete hidratează pielea, în timp ce măştile din ou şi miere de albine sunt hrănitoare. Tototdată, mierea de albine are şi efect calmant.

Ziua a IV-a, pentru curăţarea instrumentelor de machiaj

Ca să ai un ten curat, asigură-te că instrumentele cu care te machiezi sunt curate. Astfel, previi infecţiile cu diferite bacterii. Umple un vas cu apă călduţă şi săpun, apoi curăţă fiecare pensulă cu care ai aplicat fard prin scuturarea perilor înainte şi înapoi în apă.

Apoi le ştergi uşor cu un prosop curat. Ondulatorul de gene, penseta şi ascuţitoarea de creioane pot fi curătate cu un beţişor de ureche, înmuiat în spirt.

Ziua a V-a - Cum să ai o piele perfectă prin dieta care ,,înfrumuseţează“ tenul

Pielea este şi rezultatul a ceea ce mâncăm, de aceea trebuie să acordăm mare atenţie şi alimentaţiei. Nu ezita să consumi alimente bogate în vitamina A, recunoscută pentru rolul benefic pe care îl are asupra pielii.

Alte alimente care te vor ajuta să ai un ten sănătos sunt somonul, morcovul, ţelina, dar şi ardeiul gras. Nu ezita să bei şi o limonadă, care are un efect antioxidant şi protejează împotriva radicalilor liberi.