Cum să ai grijă de pielea ta, în sezonul rece

1 2 jpg jpeg

Balsam pentru buze

Combinaţia de vreme uscată şi rece şi vânt face ca buzele să se crape şi să se exfolieze. De aceea, nu ieşi din casă fără să aplici un balsam de buze cu o textură cremoasă. Iar seara, înainte de culcare, aplică pe buze miere de albine.

Renunţă la articolele vestimentare din lână

Hainele pentru iernile grele, precum puloverele din lână, pot să irite pielea uscată şi sensibilă, spune John Hamilton, medic britanic specializat în cosmetică şi dermatologie, citat de dailymail.co.uk.

De aceea, este indicat să porţi un articol vestimentar uşor, imediat lângă piele, peste care pui alte articole de îmbrăcăminte.

Fără gelurile antibacteriene

Spălatul frecvent al mâinilor cu geluri bacteriene ucide bacteriile, dar poate să şi usuce pielea, în special în timpul iernii, când vântul şi frigul pot să acutizeze această problemă. Nu folosi geluri antibacteriene, spun specialiştii, fiindcă au concentraţii mari de alcool, iar acesta poate să usuce şi să irite pielea.

Specialiştii recomandă ulei de mâini cu extract de ceai, întrucât această substanţă are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antiinflamatorii.

Nu uita de hidratare

Alege o cremă de faţă intens hidratantă. Crema aleasă trebuie nu numai să hidrateze tenul, ci şi să-l protejeze împotriva aerului rece de afară. Alege o loţiune asemănătoare şi pentru corp, pe care să o aplici după duş.