Cum îţi îngrijeşti zona din jurul ochilor

1 2 jpg jpeg

Zona din jurul ochilor este foarte importantă pentru imaginea ta, dar şi foarte sensibilă, deoarece dacă nu este îngrijită corespunzător, te poţi alege cu riduri şi alte imperfecţiuni care pot da impresia unei vârste mai inaintate.

Atenţie la următorii factori!

Fumatul Ştii cât de dăunător este fumatul asupra sănătăţii. Ei bine, trebuie să ştii că are efecte şi asupra tenului. Începând de la pungile de sub ochii, până la ridurile din jurul ochilor, pielea fumătorilor îmbătrâneşte mult mai rapid, comparativ cu cea a nefumătorilor.

Expunerea la razele ultraviolete duce la creşterea stresului şi la apariţia unor inflamaţii în interiorul pielii. Ţesutul conjunctiv al pielii slabeşte, cauzând apariţia ridurilor şi pierderea elasticităţii din jurul ochilor.

Sfaturi de îngrijire

Fie că doreşti să scapi de pungile de sub ochi ori de ridurile inestetice sau, pur şi simplu, doreşti să le previi, trebuie să cunoşti nişte trucuri benefice pentru frumuseţea zonelor din jurul ochilor.

Tot ceea ce făceai până acum pentru a scăpa de pungile de sub ochi era să foloseşti mai mult fond de ten sau pudră în acea zonă? Acum poţi scăpa de ele şi fără aceste produse care doar le acoperă pentru câteva ore.

Tot ce trebuie să faci este să tai un castravete în felii şi să-l laşi la frigider pentru 1 oră. După o oră, aplică-ţi câte o felie de castrvete pe fiecare ochii şi stai asa 15 minute.

De asemenea, 2 pliculeţe de ceai lăsa-te in apă, la frigider, pentru 1 oră pot face minuni. Pune-ţi câte un pliculeş pe fiecare ochi şi stai 15 minute, după care ei observa schimbări.

Ridurile pot apărea chiar şi înainte de vârsta de 30 de ani, dar, din fericire, poţi scăpa de ele şi fără bisturiu.

Tot ce trebuie să faci trebuie să-ţi hidratezi din plin acea zonă. O hidratare atentă a tenului este şi metoda de prevenire, dar şi de combatere a primelor riduri fine. O cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten (mai grasă, dacă ai ten uscat şi tip gel pentru tenul uleios) nu trebuie să lipsească din arsenalul de luptă împotriva ridurilor. Foloseşte cremă puternic hidratantă în fiecare dimineaţă, rezervând-o pentru ritualul de seară pe cea cu puternic efect antirid.