Cum alegi crema pentru conturul ochilor

1 2 jpg jpeg

Pentru că suportă 10.000 de clipiri în fiecare zi, conturul ochilor este o zonă săracă în colagen, elastină şi adipocite şi tinde să sufere de deshidratare. Astfel, devine locul perfect unde apar primele riduri, dar şi semnele unei zile obositoare (cearcăne şi pungi).

Pielea din jurul ochilor este cea mai fragilă parte a feţei. Este de până la 10 ori mai subţire şi are mai puţine glande sebacee decât restul feţei, aşa că este, de cele mai multe ori, uscată. Dacă luăm în calcul anumiţi factori externi, soare, vânt, frig şi poluare, este normal să-şi piardă din elasticitate mult mai repede şi să dezvolte riduri. Tocmai de aceea, ai nevoie de produse special gândite pentru această zonă. Ce este crema? Cremele sau tratamentele destinate zonei de contur a ochilor au ca ţintă ridurile, pielea uscată, decolorările şi umflăturile. Unele dintre ele înlătură simptomele evidente, altele doar furnizează o iluzie temporară de îmbunătăţire. Aici depinde foarte mult şi tipul tău de piele şi felul în care aceasta se regenerează. Hidratarea este beneficiul primar furnizat de aceste creme de contur. Pielea deshidratată poate altera din frumuseţea unei zone şi, fiindcă vorbim de ochi, aici, pielea va răspunde la deshidratare prin retenţia de apă, dând naştere pungilor sau va deveni şi mai uscată şi cu un aspect îmbătrânit, formând linii fine şi riduri. O cremă adecvată destinată conturului va oferi hidratare, datorită uleiurilor şi emolienţilor din compoziţie. Putem vorbi de 3-4 tipuri de creme de contur: pentru pungi, pentru cearcăne, pentru linii fine şi riduri. Unele produse conţin şi alte ingrediente active, de exemplu pentru strălucire sau care acţionează ca şi anticearcăn, putând fi aplicate înaintea fondului de ten. Este bine ca produsul pe care-l alegi să aibă şi protecţie împotriva razelor UV. Produsele care conţin emolienţi, acizi proveniţi din fructe, dar şi vitamine şi au un factor SPF de mimim 15% pot fi considerate adevărate atuuri de îngrijire a zonei sensibile a ochilor.

Poţi apela cu încredere la personalul special pregătit din magazinele de profil sau poţi discuta şi cu medicul dermatolog în ceea ce priveşte opţiunile şi recomandările, dar şi contraindicaţiile.

• îmbunătăţeşte circulaţia locală, sporind fermitatea

• hidratează pielea

• protejează pielea de iritanţii externi (poluare, fum de ţigară)

• reduce pungile de sub ochi şi cearcănele

• întârzie apariţia semnelor de îmbătrânire (linii fine, riduri, pierderea elasticităţii).

• Ai grijă să fii curată pe mâini în momentul în care te demachiezi, deoarece zona este sensibilă la microbi şi, deci, susceptibilă infecţiilor.

• Aplică pe o dischetă de bumbac o cantitate mică din demachiantul special destinat acestei zone (are un pH adaptat zonei ochilor). Închide ochii şi ţine discheta, uşor apăsat, timp de câteva minute. Acest lucru va dizolva machiajul, aşa că nu va fi nevoie să freci, iritând pielea. Repetă şi pentru celălalt ochi.

• Cu mişcări blânde, treci cu discheta peste gene, de la rădăcină către vârfuri; apoi, cu alta nouă, pe sub ochi, din colţul intern, către exteriorul ochiului. Repetă până înlături orice urme de fard sau rimel.

• Dacă ai folosit un produs pe bază de ulei (argan, măsline), înainte de a te da cu crema de contur, fii sigură că ai degresat complet zona.

Pentru prevenirea ridurilor, femeile ar trebui să înceapă folosirea cremelor speciale în jurul vârstei de 30 de ani.

1) Alege o cremă contur de ochi adaptată tipului tău de piele şi problemei tale speciale (riduri, cearcăne, pungi sub ochi, piele uscată).

2) Înainte de aplicare, curăţă zona din jurul ochilor. În cazul în care crema ta este depozitată într-un recipient, foloseşte o spatulă de plastic, care se poate curăţa după fiecare utilizare. Ca alternativă, mai poţi folosi şi o dischetă sterilă pe post de aplicator. Totuşi, cele mai multe dintre noi aplicăm crema doar cu degetul

3) Cantitatea ideală pentru fiecare ochi este de aproximativ mărimea unui bob de mazăre, mai mic.

4) Aplică această cantitate pe partea din spate a mâinii, între degetul mare şi cel arătător. Tamponează crema puţin câte puţin. În acest fel, nu vei pune un strat prea gros în jurul ochiului.

5) Dacă aplici crema cu un deget, cel inelar este cel mai indicat, fiind mai slab şi, prin urmare, nu va aplica prea multă presiune şi nu va afecta pielea delicată din jurul ochilor.

6) Tamponează delicat crema de contur. Acest tip de masaj va spori circulaţia din zonă, creând astfel un microdrenaj, ideal pentru diminuarea cearcănelor. Nu freca, nu trage şi nu întinde prin presiune pielea. Evită mişcările ferme.

7) Începe aplicarea din colţul intern al ochiului, de lângă nas şi continuă spre exterior, către tâmple. Fii atentă! Crema nu se aplică pe pleoapa mobilă, cu excepţia cazului în care aceasta este destinată şi acestei zone.

8) Nu te duce prea aproape de ochi. Cremele de contur se pot întinde şi odată ajunse în ochi pot cauza iritaţii serioase, umflarea pleoapelor şi a ochilor sau chiar tulburări de vedere.

9) Este indicat să foloseşti un astfel de produs de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Poate fi foarte util în tratarea şi prevenirea cearcănelor.

10) Anumite creme de contur destinate ochilor au în compoziţie ingrediente antirid ce pot fi folosite şi pentru conturul buzelor. Pielea acestei zone este, de asemenea, mai subţire decât restul feţei.

• Ulei esenţial de lavandă - este calmant, cicatrizant şi hidratant, precum şi antifungic, antibacterian şi antiseptic.

• Ulei de migdale dulci - este bogat în vitaminele D, E, B1, B2 şi B6, calciu, potasiu, magneziu. Este un ulei uşor şi se absoarbe rapid în piele. Ajută la curăţarea porilor de impurităţi şi, prin urmare, împiedică acumularea de sebum şi reziduuri. Are calităţi antiinflamatoare şi poate reduce foarte mult aspectul întunecat al cearcănelor. Hrăneşte pielea deshidratată.

• Ceai verde - conţine cofeină şi este plin de antioxidanţi. Are proprietăţi antiinflamatoare şi ajută la calmarea pielii. Cafeina îţi va strânge pielea (pentru că este vasodilatatoare) şi va acţiona ca diuretic, deshidratând celulele grase, astfel încât apa să dispară din stratul superior al pielii.

• Ulei din seminţe de morcov - conţine o cantitate mare de antioxidanţi, vitaminele C şi K. Acest tip de ulei s-a dovedit că îmbunătăţeşte răspunsul imun al organismului la razele UV, reducând deteriorarea pielii. În plus, vindecă şi întinereşte celulele pielii, ajută la tratarea eczemelor şi anumitor tipuri de dermatită.

• Retinol - fiind un derivat al vitaminei A, acesta reduce apariţia liniilor fine şi a ridurilor profunde, îmbunătăţind aspectul pielii rămase fără suficient colagen.

• Acid hialuronic - această substanţă este prezentă în mod natural în corpul uman, regăsindu-se în mari concentraţii în fluidele din ochi şi articulaţii. Acest acid este produs şi în laboratoare, fiind folosit în industria cosmetică, fiind considerat o adevărată „fântână a tinereţii”, reuşind să estompeze semnele trecerii timpului.