Condimentele, sursa ta de frumuseţe

1 2 jpg jpeg

Condimentele, sursa ta de frumuseţe: seminţele de mac Ştiai că poţi să-ţi prepari un exfoliant potrivit chiar şi pentru tenul sensibil cu ajutorul seminţelor de mac? Pui într-un bol 2 linguri de seminţe de mac, peste care torni o lingură de miere. Înmoi o dischetă demachiantă în amestecul obţinut, apoi masezi uşor tenul, după care clăteşti cu apă călduţă. Pielea va rămâne catifelată, ca de bebeluş. Seminţele de mac contribuie şi la regenerarea celulelor pielii, prevenind apariţia ridurilor. Condimentele, sursa ta de frumuseţe: turmericului Pentru buze cu textură ca de catifea, apelează la turmeric, un condiment care provine din India.

Combini o linguriţă de pudră de turmeric cu o linguriţă de iaurt şi amesteci bine, apoi aplici direct pe buze. Această combinaţie nu doar că le hrăneşte, dar le va da şi mai multă culoare şi strălucire, ca şi când ai fi folosit un luciu de buze.

Citeşte şi:

- Trucuri de frumuseţe din lume adunate

- 7 obiceiuri care dăunează frumuseţii

- Coaja de portocală: trucuri de frumuseţe şi sănătate

Ca să estompezi ridurile poţi folosi ulei esenţial de rozmarin. Ai nevoie de 2 picături de ulei, pe care îl aplici pe frunte şi pe obraji, seara, înainte de culcare, de 2 ori pe săptămână. Acesta are şi un puternic efect tonifiant şi hrănitor pentru piele, datorită conţinutului bogat de vitamina A.

cimbrul

Fiindcă are proprietăţi calmante şi antifungice, o loţiune naturală obţinută din acest condiment te va ajuta să ai un ten curat.

Într-o ceaşcă pui o linguriţă de cimbru uscat, 1 linguriţă de flori uscate de muşeţel peste care torni 200 ml de apă clocotită. Când s-a răcit, înmoi în ea o dischetă demachiantă şi-ţi ştergi tenul, seara, înainte de culcare.