Cele mai periculoase plante de apartament

1 2 jpg jpeg

Cei mai predispuşi la efectele negative ale toxicităţii plantelor sunt copiii sun 6 ani, care descoperă lumea din jurul lor înghiţind sau testând orice li se pare interesant. Cele mai multe cazuri de accidente în casă în rândul copiilor sunt cele legat de plantele toxice, de produsele cosmetice sau de cele de curăţenie. Iată câteva dintre plantele de apartament cele mai periculoase şi de ce să evitaţi să le ţineţi în casă, mai ales acolo unde sunt copii şi animale.

Cele mai periculoase plante de apartament - Aloe Vera

Puteţi fi tentaţi să vă luaţi această plantă pentru apartament datorită utilizării ei în arsuri, tăieturi sau probleme ale pielii. Deşi utilă, din cauza sevei galbene poate deveni foarte periculoasă pentru persoanele cu piele sensibilă, cauzând dermatita de contact. Iar dacă ingeraţi seva, trebuie să ştiţi că aceasta poate da efect laxativ.E bine să îndepărtaţi seva galbenă atunci când folosiţi aloe vera şi să o testaţi pe o suprafaţă mică de piele înainte de a o întrebuinţa pentru vindecarea rănilor.

Cele mai periculoase plante de apartament – Datura innoxia

Cunoscută sub multe denumiri, ca Trompeta Diavolului, Iarba Dracului, Floarea Lunii, Mărul Indian şi altele asemenea, această plantă de apartament este rară, dar extrem de spectaculoasă.

Alături de alte plante toxice mai poate fi cunoscută şi sub denumirea de Iarba Vrăjitoarelor, fiind un ingredient de bază pentru prepararea poţiunilor, inclusiv poţiunea iubirii. Planta conţine alcaloizi, care au cauzat otrăvirea şi moartea oamenilor şi animalelor, fiind responsabilă cu câteva suicide şi crime.

Sora ei, Datura stramonium, este cunoscută ca având efecte halucinogene, agitaţie, temperatură mare, fiind consumată în special de toxicomani.

Cele mai periculoase plante de apartament - Flamingo

Flamingo sau Paleta Pictorului este o plantă foarte spectaculoasă, cu frunze mari, late şi cărnoase şi flori roz-portocaliu deosebite.

Cu toate acestea este bine să vă gândiţi de mai multe ori atunci când vreţi să vă cumpăraţi o astfel de plantă, mai ales dacă aveţi copii mici. Atât frunzele, cât şi florile sau tulpina acesteia, dacă sunt ingerate, pot cauza serioase probleme şi iritaţii la nivelul cavităţii bucale şi gâtului. Simptome ca arsuri sau răguşeală sunt cunoscute ca efecte negative ale ingerării plantei.

Cele mai periculoase plante de apartament - Dieffenbachia

Această plantă, cu aspect exotic şi foarte uşor de întreţinut ascunde secrete despre care trebuie să ştiţi. Din frunzele ei, locuitorii din Amazon preparau otrăvurile speciale pentru săgeţi, fiind extrem de periculoasă dacă aveţi copii sau animale de companie.

În cazul ingerării, seva conţine o substanţă care poate provoca inflamarea limbii, poate da senzaţia de respiraţie grea şi arsuri în gât, putând fi chiar fatală.

Cele mai periculoase plante de apartament – Narcise

Narcisele, flori frumoase şi cu miros plăcut, sunt foarte toxice. Bulbul acestora este foarte toxic, putând cauza vomă, diaree sau alte probleme la nivelul stomacului. Petalele şi tulpina, în urma ingerării pot da hipertensiune, ritm cardiac neregulat sau tremur, iar în cazul unui consum mai mare poate fi chiar fatală.

Cele mai periculoase plante de apartament – Zambile

Printre flori sunt, cu siguranţă, preferate de mulţi oameni, dar foarte puţini ştiu că zambilele, pe cât sunt de frumoase, atât pot fi de toxice şi nocive pentru organism. În cazul în care vreţi să vedeţi ce gust au zambilele, ar trebui să ştiţi că acestea dau senzaţii severe de greaţă şi ameţeală.

Cele mai periculoase plante de apartament- Crizanteme

Nuanţele de galben şi portocaliu alea acestor minunate flori vă pot ademeni să le păstraţi şi în casă. Se ştie faptul că crizantemele se pun în grădină pentru alungarea şoriceilor, dar sunt toxice şi pentru om.

Atunci când le atingeţi este posibil să începeţi să aveţi mâncărimi sau să strănutaţi, efecte ale unei alergii sau inflamaţii ale pielii.

Cele mai periculoase plante de apartament – Ficus

Toate cele 800 de tipuri de ficus au acea sevă lăptoasă în frunze şi tulpină, care este toxică. Pentru cei sensibili, vor simţi mâncărimi la nivelul pielii, acolo unde s-au atins de plantă sau vor strănuta în preajma lor.

Cele mai periculoase plante de apartament – Hortensia

O plantă foarte frumoasă, de diferite culori în funcţie de pământul în care creşte, poate fi toxică atunci când este ingerată. Simptomele apar repede şi includ voma, dureri abdominale, diaree, letargie şi chiar comă. Persoanele sensibile, în contact cu planta pot dezvolta dermatite de contact.