Cel mai bun ulei pentru masaj anticelulitic

1 2 jpg jpeg

Celulita afectează şi enervează aproape toate femeile din lume. Însă, există multe metode de a îndepărta celulita. Prima şi cea mai importantă este mişcarea fizică, alergatul sau urcatul şi coborâtul scărilor. Apoi, masajul anticelulitic este următoare metoda cea mai des folosită şi eficientă.

Dar, ce uleiuri să folosim pentru acest tip de masaj şi cum? Iată cele mai bune uleiuri pentru masaj anticelulitic. Mai întâi, este bine să ştiţi că aceste uleiuri nu se folosesc direct pe piele, deoarece puteţi avea alergie la unele din ele sau unele pot arde pielea.

De aceea, este bine să fie combinate cu ulei vegetal natural, precum uleiul de măsline. Înainte de a începe un şir de şedinţe de masaj anticelulitic cu un anumit ulei, daţi pe zonele afectate de celulită cu ulei şi lăsaţi câteva ore pentru a vă convinge dacă se potriveşte cu pielea. În cazul apariţiei roşeţii sau mâncărimilor, uleiul nu se potriveşte cu tipul de piele.

După masajul anticelulitic cu uleiuri esenţiale nu vă expuneţi razelor de soare, unele uleiuri sunt fototoxice şi pot crea arsuri ale pielii.

Cel mai bun ulei pentru masaj anticelulitic – uleiurile esenţiale de rozmarin şi mentă piperată

Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru masaj anticelulitic este uleiul esenţial de rozmarin. Renumit pentru longevitatea pe care o oferă, dacă este folosit des, această plantă are efecte excelente pentru celulită, deoarece stimulează circulaţia sângelui şi a limfei. În plus, tonifică pielea, reduce varicele neplăcute şi capilarele sparte.

În afară de uleiul de rozmarin aplicat pentru masajul anticelulitic, puteţi prepara un decoct din rozmarin îmbibat în vin, timp de patru zile, cu care să vă daţi pe picioare după masaj. Varicele şi celulita se vor evapora foarte rapid.

Plantele din familia mentei sunt renumite pentru efectele uleiurilor aromatice. Uleiul de mentă piperată, folosit cu succes în artrită, tendonită şi alte afecţiuni ale sistemului scheleto-muscular, se foloseşte de asemenea în tratamentul anticelulitic. Calmează în acelaşi timp durerile de picioare, fiind şi un excelent germicid activ. Se aplică cu succes şi pentru infecţii, răni sau arsuri ale pielii şi poate face minuni în ceea ce priveşte dispariţia celulitei.

Cel mai bun ulei pentru masaj anticelulitic – uleiurile de ienupăr şi geranium

Uleiul esenţial de mandarine, pe lângă că previne apariţia vergeturilor, se foloseşte cu încredere şi în masajul anticelulitic. Stimulează circulaţia şi este foarte bun relaxant datorită aromei puternice.

Un alt ulei foarte eficient pentru masajul anticelulitic este uleiul esenţial de lavandă, care tratează şi boli ca psoriazis, eczeme ale pielii sau răni. 7 picături de ulei esenţial de lavandă la 10 ml de ulei vegetal ca bază înlătură celulita şi previne apariţia ei.

Printre cele mai bun uleiuri de masaj anticelulitic de află uleiul de geranium şi uleiul de ienupăr. Acestea ajută la regenerarea celulară, îngrijesc pielea îmbătrânită şi cu celulită, previn formarea vergeturilor şi ajută intens la vindecarea vânătăilor sau petelor de vârstă de pe piele. Se folosesc atât în apa de baie cât şi pentru masajul anticelulitic.