«Ce cremă mi se potriveşte?»

1 2 jpg jpeg

La 20 de ani

La 20 de ani, reînnoirea celulară se face într-un ritm rapid. Glandele produc sebum încă intens, de aceea tenul uscat este întâlnit destul de rar la această vârstă.

Pentru hidratare, alege o cremă uşoară (oil-free) şi evită folosirea produselor care usucă pielea sau o „dezbracă” de bariera naturală de protecţie, gen săpun, tonic cu alcool etc.

Chiar dacă tenul are tendinţa de îngrăşare, nu-ţi exfolia pielea prea des (de două ori pe săptămână este suficient), deoarece glandele sebacee vor produce din ce în ce mai mult sebum, ceea ce nu-ţi doreşti.

Foloseşte produse noncomedogenice de echilibrare sau de matifiere, sub formă de fluid sau de gel. Este încă devreme să foloseşti produse antirid.

Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, foloseşte creme de faţă cu protecţie solară ridicată. Foloseşte creme de noapte pentru hidratare şi aplică un gel special în zona ochilor.

La 30 de ani

Procesul de îmbătrânire a pielii începe cu adevărat după 30 de ani. La această vârstă, colagenul şi elastina conţinute în structura pielii încep să dispară treptat, iar pielea delicată din jurul ochilor devine mai sensibilă.

Dacă ai tenul uscat, foloseşte creme cu elasten sau cu colagen ori creme hidratante. În cazul tenului normal sau mixt, cremele antirid cu texturi uşoare sunt ideale pentru a menţine supleţea pielii.

Dacă tenul tău este fin, sensibil şi cu o structură nu foarte densă, este recomandabil să alegi o cremă bogată în vitamina C, care favorizează secreţia de colagen. Pentru noapte, foloseşte o cremă cu proprietăţi nutritive, iar pentru îngrijirea ochilor alege o cremă sau un gel.

La 40 de ani

Odată ajunsă la vârsta de 40 de ani, ridurile de la nivelul gurii şi al ochilor devin mai vizibile, la fel şi cutele de pe frunte.

Sensibilitatea tenului creşte, iar pielea tinde să se usuce tot mai mult şi să producă o cantitate tot mai mică de colagen şi de elastină. Din acest motiv, ai nevoie de creme antirid care să ajute la menţinerea supleţii pielii şi la hidratarea acesteia.

În cazul în care ai pielea uscată şi deshidratată, alege o cremă antirid pe bază de acizi de fructe. Dacă pielea este deteriorată, orientează-te spre produse pe bază de vitamina A. Pentru noapte şi pentru ochi, foloseşte tot o cremă antirid.

La 50 de ani

Odată cu apariţia ridurilor profunde, apare şi tendinţa de a renunţa la lupta împotriva acestora, ceea ce este total greşit! Efecte benefice pot fi obţinute cu cremele antiîmbătrânire, bogate în vitaminele C şi A, antioxidanţi, elastină şi coenzima Q10.

Aloe vera este una dintre plantele „magice” pe care le poţi folosi pentru tratarea ridurilor. Aceasta conţine o gamă bogată de substanţe nutritive (aminoacizi, polizaharide, compuşi fenolici) care stimulează regenerarea pielii, având totodată un efect detoxifiant.

Extra sfat

Este foarte important să reţii că, odată cu înaintarea în vârstă, colagenul se reduce, prin urmare ciclul de regenerare celulară se încetineşte. Ca urmare a factorilor externi şi interni, procesul de îmbătrânire este diferit de la persoană la persoană.