Când este cazul să foloseşti cremă antirid?

1 2 jpg jpeg

Încearcă un mic test

Află dacă e cazul să îţi faci probleme urmând acest exerciţiu: relaxează-ţi complet muşchii feţei, nu zâmbi, nu te încrunta, nu schiţa niciun fel de gest. Dacă observi că liniile fine persistă, înseamnă că în acel loc pielea a început să-şi piardă elasticitatea şi că ai un motiv în plus pentru a-ţi trata tenul cu mai multă atenţie.

Cum să alegi crema antirid în funcţie de tipul de ten

Tenul tău este mixt sau gras? Încearcă o cremă antirid cu o formulă specială pentru tenul gras (light), care se absoarbe foarte uşor în piele fără să blocheze porii, redând elasticitatea şi reducând aspectul gras şi uleios. Totodată aceasta trebuie să ofere protecţie împotriva razelor solare şi să conţină antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi.

Dacă tenul tău este fin şi sensibil, alege o cremă bogată în vitamina C, care favorizează secreţia de colagen. Un astfel de produs va consolida structura epidermei. Ulterior, alege o cremă pe bază de compuşi derivaţi ai vitaminei A.

În cazul în care ai pielea uscată, optează pentru o cremă pe bază de acizi de fructe. Acest tip de cremă are o acţiune de gomaj şi ajută la înlăturarea stratului de celule moarte de la suprafaţa pielii, contribuind la regenerarea ţesuturilor şi redând strălucirea tenului.

Pentru persoanele trecute de 50 de ani sunt recomandate produsele care îmbogăţesc structura şi densitatea pielii, stimulând în acelaşi timp regenerarea ei, precum cremele bogate în vitaminele C şi A, în antioxidanţi, elastină şi coenzima Q10.