Beneficiile tenisului pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Îţi întăreşte muşchii

Acest sport, spun specialiştii, îţi întăreşti muşchii picioarelor şi pe cei ai braţelor. Este si o o bună metodă de prevenire a osteoporozei. Totodată, practicarea sportului alb reduce cu 50% riscul apariţiei bolilor de inimă. Condiţia este să fie practicat cu regularitate.

Te ajută să ai o siluetă de invidiat

Tenisul te fereşte de problema kilogramelor în exces. Astfel, în timpul unei partide de tenis care durează o oră arzi 420 de calorii. Persoanele care joacă tenis constant ard mai multe calorii decât cele care preferă ciclismul, voleiul sau patinajul.

Previne depresia

Persoanele care joacă tenis sunt mai optimiste şi au o stimă de sine mai ridicată decât cei care nu fac sport, spun specialiştii. Astfel, sunt mai puţin predispuse la depresie şi anxietate, potrivit medicului Joan Finn, de la Universitatea din Connecticut.

Totodată, persoanele care practică acest sport sunt mai deschise. Este, totodată, o activitate care te ajută să ai un psihic puternic şi o mentalitate de învingător.

Ajutor pentru o minte ageră

Tenisul înseamnă multă gândire şi agilitate. În timpul jocului corpul eliberează endorfine, care a rolul reducerii stresului şi de estompare a simptomelor depresiei.

Astfel, îţi îmbunătăţeşte starea de spirit, ceea ce înseamnă că fiind într-o stare psihică bună, ai de câştigat pe toate planurile: atât la serviciu, în relaţiile cu prietenii, cât şi în familie.