Aşa scapi de cuticule

1 2 jpg jpeg

Manichiură perfectă

Pune într-un recipient cu apă călduţă câteva picături de uleiuri esenţiale şi înmoaie-ţi degetele timp de 10-15 minute pentru a-ţi înmuia cuticulele. Şterge-ţi mâinile cu un prosop moale, apoi aplică un ulei special pentru a hidrata şi încetini creşterea cuticulelor. Masează uşor timp de unu-două minute apoi, cu ajutorul unui beţişor special din lemn sau din bambus împinge cuticulele către baza unghiei. Ai foarte mare grijă şi fă mişcări uşoare, fără să apeşi foarte tare pe rădăcina unghiei, altfel rişti să lezezi atât unghia, cât şi cuticulele. Fă apoi mici cerculeţe cu beţişorul la baza unghiei pentru a te asigura că elimini toate celulele moarte. După ce ai curăţat unghia aplică o cremă hidratantă.

Vitamina E uleioasă te poate ajuta

Adesea cuticulele crăpate sunt rezultatul lipsei de hidratare. Poţi preveni acest lucru sau poţi repara cuticulele crăpate aplicând vitamina E uleioasă peste cuticule. Masează uşor cu ulei la baza unghiilor, în fiecare zi, şi te vei bucura de nişte mâini impecabile.

Untul de shea, un aliat de nădejde

Untul de shea este un alt hidratant pe care îl poţi folosi pentru cuticulele tale crăpate. Acest unt acţionează ca un hidratant perfect, reparând pielea crăpată şi protejând mâinile şi cuticulele atunci când afară este foarte rece.

Tratament naturist pentru cuticule uscate

Un remediu excelent care are rolul de a hidrata mâinile şi cuticulele, dar şi de a hrăni unghiile este o soluţie obţinută din amestecul uleiului de migdale cu miere. Freacă bine o linguriţă de miere cu una de ulei de migdale şi aplică pasta reziltată pe mâini, insistând pe cuticule. Pentru o acţiune completă a tratamentului, poţi lăsa soluţia să acţioneze şi în timpul nopţii. Poartă însă o pereche de mănuşi din bumbac pentru a menţine căldura şi pentru a nu păta lenjeria sau hainele.

Mâini catifelate

Este necesar de asemenea să-ţi hidratezi zilnic mâinile. Ideal ar fi ca după fiecare spălare a mâinilor să aplici şi o cremă hidratantă. Alege una care are în compoziţie glicerină, vitaminele A şi E sau ulei de măsline.

Foloseşte mănuşi la treburile casnice

La treburile casnice trebuie folosite mănuşi pentru a evita contactul cu apa şi detergenţii care uscucă excesiv pielea şi exfoliază unghiile. Este bine să eviţi apa fierbinte, iar înainte de culcare să foloseşti o cremă de mâini, unghii şi cuticule sau ulei de migdale.

Sfaturi folositoare pentru cuticule uscate:

Alege săpunurile lichide, deoarece usucă mai puţin pielea şi conţin mai mulţi ingredienţi naturali de hidratare, având şi proprietăţi antibacteriene.

Îndepărtează întotdeauna lacul de unghii înainte de a-ţi trata cuticulele.

Poţi aplica ulei de măsline sau de migdale de fiecare dată când doreşti să-ţi înmoi sau să-ţi hrăneşti cuticulele.

Sterilizează de fiecare dată instrumentele de manichiură cu alcool.

Nu folosi niciodată instrumente din metal sau ascuţite pentru a-ţi îndepărta cuticulele.

Exfoliază-ţi mâinile şi unghiile o dată pe săptămână pentru a scăpa de cuticulele aspre şi uscate.

Alege o cremă pentru cuticule sau un ulei care conţine esenţe naturale, precum ulei de migdale sau floarea pasiunii.