Alungă stresul cu o cană de cafea

1 2 jpg jpeg

Reduce stresul

Plină de antioxidanţi, în special polifenoli, cafeaua este licoarea care ne ajută să scăpăm de „duşmanii” de zi cu zi- stresul, poluarea şi oboseala.

“În fiecare zi, organismul nostru trebuie să lupte împotriva radicalilor liberi, precum stresul, poluarea sau alţi factori care distrug celulele organismului, iar antioxidanţii sunt componentele naturale care ne ajută să ne menţinem starea de sănătate şi reduc ceea ce numim stres oxidativ. Există pe piaţă şi cafeaua ce conţine boabe verzi de cafea, care furnizează o cantitate importantă de antioxidanţi corpului uman.

Îţi dă mai multă energie

O cană aromată de cafea te poate umple de energie. Cantitatea de cafeină conţinută într-o cană de cafea solubilă contribuie la creşterea rezistenţei fizice şi reduce oboseala resimţită în timpul efortului. Sub influenţa cofeinei, muşchii încep să folosească grăsimile din corp ca sursă de energie în locul carbohidraţilor, pentru efortul fizic.

Cafeaua are şi abilitatea de a creşte contracţiile muşchilor; prin transferul de calciu, sodiu şi potasiu la nivelul celulelor, se ajunge la o contracţie mai puternică a muşchilor.

Îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea

Cafeaua poate intensifica şi capacitatea de concentrare, alungă oboseala şi favorizează memoria, în acelaşi timp cafeina prezentă în cafea măreşte viteza de procesare a informaţiilor.

Cafeaua acţionează şi ca un stimulent, oferind energia necesară pentru activităţile mentale solicitante.Cafeaua permite concentrarea asupra unei activităţi mentale importante, mai ales în momentele în care mai multe lucruri te solicită concomitent.

Te hidratează

Cafeaua solubilă este o sursă de hidratare, ajutând la menţinerea unui nivel optim de hidratare în fiecare zi.

Consumul de cafea nu accelerează eliminarea lichidelor din organism, dimpotrivă, împreună cu celelalte lichide consumate, cafeaua asigură nivelul de fluid necesar pentru hidratare, într-o manieră similară cu cea a apei.

"Cafeaua solubilă, bună pentru sănătate"Elena Casapu,, nutriţionist Nescafe

Consumul de cafea solubilă 100% naturală face parte dintr-un stil de viaţă echilibrat, dacă păstrezi un consum moderat de 2-3 căni zilnic şi dacă ai, în acelaşi timp, o alimentaţie echilibrată şi faci exerciţii fizice în mod regulat.

Esenţială este şi metoda de prepare a cafelei solubile: se adaugă o linguriţă de cafea solubilă la 150 ml de apă, de patru ori mai puţin decât în cazul cafelei măcinate.

Te ajută să-ţi menţii greutatea

Un consum moderat de două- trei căni de cafea zilnic contribuie la menţinerea greutăţii în limite normale. Şi asta pentru că unul dintre efectele benefice ale cafelei este acela numit “termogen”, stimulând arderea depozitelor de grăsime din organism

Persoanele care vor să slăbească trebuie să ţină cont că cea mai sănătoasă şi eficientă metodă de a pierde în greutate poate fi obţinută printr-un control atent al caloriilor, menţinând în acelaşi timp o dietă echilibrată şi o activitate fizică permanentă.