Alimentele care ne îngălbenesc dinţii. VIDEO

1 2 jpg jpeg

O dantură albă ne oferă un aspect mult mai plăcut şi, totodată, mai multă încredere în noi. Din acest motiv, periajul şi apa de gură nu mai sunt suficiente. Trebuie să avem grijă la alimentele care ne îngălbenesc şi pătează dinţii.

Alimentele care ne îngălbenesc dinţii - Cafeaua

Oricât de multă nevoie am avea în fiecare dimineaţă de o cană de cafea, trebuie să fim conştienţi că aceast băutură dăunează aspectului dinţilor noştrii. Studiile reazlizate de-a lungul timpului au arătat că persoanele care obişnuiesc să conume pe perioade lungi de timp cafea pot avea pete galbene pe suprafaţa dinţilor. Un truc la care poţi apela este acela de a sorbi cafeaua cu ajutorul unui pai.

Tutunul

Nu mai este demult un secret ca nicotina îngălbeneşte dinţii, iar unii dintre fumători pot fi recunoscuţi din cauza dinţilor mai îngălbeniţi.

Alimentele care ne îngălbenesc dinţii - Vinul roşu

Dacă eşti consumator de vin ar trebui să încerci să te bei mai rar această băutură pentru că pătează dinţii. Dar nu încerca să-l înlocuieşti cu vinul alb. Acesta este chiar mai periculos, putând cauza probleme permanente din cauza acidităţii crescute care afectează placa bacteriană.

Fructele cu pigment închis

Afine, mure, struguri, zmeura, toate aceste fructe sunt delicioase, însă, cu cât pigmentul este mai inchis, cu atât mai mult pătează dinţii.

Dacă nu puteţi renunţa sub nici o formă la aceste alimente, recomandat este ca, imediat după consum să vă curăţaţi cavitatea bucală. De asemenea, pentru curăţarea dinţilor, puteţi opta pentru morcovi, mere, gutui, ţelină şi gulie.