Alimentele care ne îngălbenesc dinţii. VIDEO

1 2 jpg jpeg

O dantur─â alb─â ne ofer─â un aspect mult mai pl─âcut ┼či, totodat─â, mai mult─â ├«ncredere ├«n noi. Din acest motiv, periajul ┼či apa de gur─â nu mai sunt suficiente. Trebuie s─â avem grij─â la alimentele care ne ├«ng─âlbenesc ┼či p─âteaz─â din┼úii.

Alimentele care ne îngălbenesc dinţii - Cafeaua

Oric├ót de mult─â nevoie am avea ├«n fiecare diminea┼ú─â de o can─â de cafea, trebuie s─â fim con┼čtien┼úi c─â aceast b─âutur─â d─âuneaz─â aspectului din┼úilor no┼čtrii. Studiile reazlizate de-a lungul timpului au ar─âtat c─â persoanele care obi┼čnuiesc s─â conume pe perioade lungi de timp cafea pot avea pete galbene pe suprafa┼úa din┼úilor. Un truc la care po┼úi apela este acela de a sorbi cafeaua cu ajutorul unui pai.

Tutunul

Nu mai este demult un secret ca nicotina ├«ng─âlbene┼čte din┼úii, iar unii dintre fum─âtori pot fi recunoscu┼úi din cauza din┼úilor mai ├«ng─âlbeni┼úi.

Alimentele care ne ├«ng─âlbenesc din┼úii - Vinul ro┼ču

Dac─â e┼čti consumator de vin ar trebui s─â ├«ncerci s─â te bei mai rar aceast─â b─âutur─â pentru c─â p─âteaz─â din┼úii. Dar nu ├«ncerca s─â-l ├«nlocuie┼čti cu vinul alb. Acesta este chiar mai periculos, put├ónd cauza probleme permanente din cauza acidit─â┼úii crescute care afecteaz─â placa bacterian─â.

Fructele cu pigment închis

Afine, mure, struguri, zmeura, toate aceste fructe sunt delicioase, însă, cu cât pigmentul este mai inchis, cu atât mai mult pătează dinţii.

Dac─â nu pute┼úi renun┼úa sub nici o form─â la aceste alimente, recomandat este ca, imediat dup─â consum s─â v─â cur─â┼úa┼úi cavitatea bucal─â. De asemenea, pentru cur─â┼úarea din┼úilor, pute┼úi opta pentru morcovi, mere, gutui, ┼úelin─â ┼či gulie.