Ajutoare din natură în lupta cu pierderea părului

1 2 jpg jpeg

Ritmul agitat de viaţă, stresul şi stilul alimentar haotic sunt doar câţiva dintre factorii care duc la pierderea părului. Alopecia este termenul medical folosit pentru pierderea excesivă a părului, fapt ce poate afecta stare psihică şi emoţională a persoanei. Pe lângă ceilalţi factori (infecţii, traumatisme, şocuri psihice), stresul este o altă cauză a alopeciei. Unele remedii oferite de farmacia verde te pot ajuta în astfel de situaţii. Iată câteva dintre ele!

Tinctura de brusture

Printre remediile oferite de natură ce poate fi de folos în lupta cu pierderea părului sunt şi produsele obţinute din brusture. Poţi prepara tinctura de brusture adăungând 20 de grame de plantă în 100 ml de alcool de 60 de grade, pe care le laşi la macerat timp de 15 zile. Filtrezi compoziţia obţinută, fricţionezi pielea capului, după care faci o frecţie puternică cu un prosop aspru.

Ulei cu ierburi pentru păr

Un alt aliat împotriva alopeciei este şi amestecul dintre mentă, coada şoricelului şi uleiul de soia. Produsul obţinut ajută la stimularea şi întărirea firului de păr. Pentru amestec ai nevoie de 6 linguri de frunze de mentă, 6 linguri de plantă coada şoricelului şi 300 ml de ulei de soia (în cazul în care nu ai ulei de soia poţi folosi şi ulei de floarea-soarelui, de măsline sau porumb). Adaugă plantele în ulei şi încălzeşte totul la bain-marin, amestecând continuu. Pune compoziţia într-o sticlă şi lasă într-un loc cald timp de o săptămână, amestecând zilnic. Filtrează amestecul şi pune-l într-o sticlă. Încălzeşte uşor 5-8 linguri din acest ulei şi masează părul umed, după care laşi să acţioneze timp de jumătate de oră, părul fiind înfăşurat într-un prosop. Ulterior clăteşte bine părul şi şamponeză-l.

Sfaturi:

- pentru a accelera creşterea părului este indicată perierea lui de 3-4 ori pe zi, însă nu cu o perie din material plastic, ci una aspră din păr natural; - încearcă săptămânal şi masca obţinută din gălbenuşuri de ouă, pe care o aplici pe părul umed. Laşi să acţioneze timp de 10 minute, după care clăteşti bine; - adoptă un stil alimentar echilibrat care să ofere necesarul de vitamine şi minerale organismului.