Ai pielea uscată? Dormi mai mult!

1 2 jpg jpeg

De ce se usucă pielea?

Pielea uscată sau deshidratată este una din acele probleme care creează un grad ridicat de disconfort. De vină este dermatita atopică, o afecţiune inflamatorie a pielii cu un impact major asupra stării de bine a copilului sau a persoanei adulte.

Care sunt factorii declanşatori?

Boala cutanată inflamatorie apare pe un fond de predispoziţie genetică, dar sunt luaţi în calcul şi alţi factori declanşatori. Un stil de viaţă haotic, stresant, neîngrijirea corespunzătoare a tenului, fumatul şi nopţile nedormite întregesc lista.

Cum se tratează?

Boala se tratează medicamentos, în faza acută, dar cel mai important rol îl joacă igiena şi produsele dermato-cosmetice, emoliente special concepute. Pentru tratamentul eficient al suferinţelor cutanate, precum dermatita atopică, acneea, pielea sensibilă şi deshidratată, cât şi pentru a menţine o structură sănătoasă a pielii sunt recomandate produse dermato-cosmetice hipo sau nonalergenice, fără parfum, uleiuri, conservanţi, coloranţi, care să fie hidratante şi să aibă o compoziţie similară cu structura pielii.

La copii, boala apare până la 5 ani

„Dermatita atopică, boală cutanată inflamatorie cronică, debutează până la vârsta de 5 ani. Se recomandă evitarea expunerii la factori de mediu iritanţi - temperaturi extreme, praf, diverse substanţe, mediu poluat. În cazul oricărei suferinţe la nivelul pielii, va fi solicitat sfatul avizat din partea medicului specialist”, ne-a spus Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.