7 paşi ca să ai o viaţă lungă

1 2 jpg jpeg

Nu uita să zâmbeşti

Chiar dacă ai o mie de motive să fii trist, găseşte-l pe cel care te face să râzi. Un zâmbet îţi va ridica întotdeauna moralul şi te va face să te simţi mult mai bine. Iar un pshici bun înseamnă o sănătate mai bună, deci o viaţă mai lungă.

Şi animalele de companie ajută

Există cercetări care arată că animalele de companie au efecte benefice asupra stăpânilor. Astfel, mai ales câinii au astfel de puteri. Cine are un prieten patruped este mai vesel şi mai activ, deci mai puţin predispus la depresie şi la afecţiuni ale inimii. Găseşte-ţi jumătatea

O cercetare din Statele Unite ale Americii arată că o persoană care şi-a găsit sufletul pereche trăieşte cu până la şapte ani mai mult decât un celibatar. Acest lucru se întâmplă pentru că mariajul înseamă optimism şi echilibru, potrivit studiilor.

Cercetătorii spun că fiecare partidă de sex îţi prelungeşte viaţa. Momentele de dragoste te eliberează de stres şi-ţi alungă orice gând negru din minte. Iar asta înseamnă... viaţă!

Evită grăsimile şi vei avea o viaţă lungă. Cercetătorii au arătat că anumite alimente au puterea de a-ţi prelungi viaţa, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin. Peştele, fructele de pădure, merele, legumele, mierea, usturoiul şi lămâile sunt cele mai indicate.

O ţigară îţi scurtează viaţa cu şapte minute. Înainte să o aprinzi, gândeşte-te la acest lucru şi la faptul că fumatul este responsabil pentru boli grave de inimă, de stomac, de ficat şi, nu în ultimul rând, de plămâni.

Studiile arată că persoanele care aleargă au inima puternică şi plămânii sănătoşi. Dacă nu ai timp de sport, încearcă să mergi pe jos măcar o jumătate de oră zilnic. Îţi prelungeşti viaţa cu cel puţin patru ani.