7 obiceiuri care dăunează frumuseţii

1 2 jpg jpeg

1. Îţi clăteşti insuficient părul

Aceasta este una dintre principalele cauze ale lipsei de strălucire a părului. Cel mai adesea, aspectul îmbâcsit al părului este urmarea clătirii insuficiente. Aşadar, insistă până când simţi că părul nu mai este alunecos din cauza şamponului sau a balsamului, iar, la final clăteşte cu apă călduţă şi puţin oţet de mere, pentru mai multă strălucire.

2. Îţi exfoliezi tenul în exces

Gomajul facial este o metodă foarte eficientă de a îndepărta celulele moarte şi impurităţile pielii, conferindu-i astfel un aspect sănătos şi strălucitor. Atenţie, dacă freci prea energic, dacă loţiunea pe care o aplici este prea puternică sau dacă operaţiunea este repetată mai des de o dată pe săptămână, pielea ta va deveni foarte sensibilă, iar vasele de sânge de la suprafaţa tenului se vor sparge.

Te-ar mai putea interesa:

- Ce minuni poate face bicarbonatul de sodiu pentru frumuseţea ta

- Trucuri de frumuseţe din lume adunate

- Trucuri de înfrumuseţare cu ulei de cocos

3. Îţi storci coşurile

Atunci când storci un coş, distrugi bariera porului respectiv, iar bacteria se va răspândi pe suprafaţa pielii mult mai repede. Renunţă la acest gest care-ţi poate irita şi mai mult faţa şi aplică o mască împotriva coşurilor sau un tratament special direct pe leziune. Dacă problema persistă, apelează la o cosmeticiană.

4. Te culci fără să te demachiezi

Curăţarea feţei înainte de a merge la culcare este un pas obligatoriu pentru a avea un ten sănătos şi luminos. În timpul somnului, pielea se regenerează mult mai repede, iar dacă sari peste această etapă, porii rămân astupaţi iar pielea nu respiră. Formează-ţi o rutină de înfrumuseţare care să includă, dimineaţa şi seara, demachierea, aplicarea unei loţiuni tonice şi a unei creme hidratante adecvate tipului tău de ten.

5. Îţi atingi faţa în mod repetat

Ori de câte ori îţi atingi faţa, transferi impurităţile de pe mâini pe ten. Rezultatul? Faţa se îngraşă mai tare, fiind mai predispusă la apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Dacă ai obiceiul să te joci cu părul, încearcă să renunţi la el, deoarece podoaba capilară se va îngrăşa mai uşor, iar grăsimile şi impurităţile de pe păr se vor depune pe ten.

6. Ai o poziţie incorectă

Este esenţial ca bazinul să se afle într-un unghi corect cu spatele, nici prea în faţă, nici prea în spate. Pentru a te asigura că stai drept, măcar o dată pe zi fă următorul exerciţiu: stai în picioare, drept, cu spatele sprijinit de perete, şi observă unde acesta atinge spatele. Acum lipeşte-ţi şi mijlocul.

Îndoaie genunchii şi lasă-te în jos de-a lungul peretelui, până când coapsele ajung paralele cu solul. Revino în poziţia iniţială, încercând să păstrezi zona lombară întinsă. Îndepărtează-te de zid, menţinând aceeaşi poziţie.

7. Te încrunţi

Mimica exagerată duce la apariţia prematură a ridurilor şi a aşa-numitei laba-gâştii. Pentru a preveni acest lucru, evită să te încrunţi, mergi regulat la controale oftalmologice şi poartă ochelari adecvaţi.