5 greşeli pe care le faci şi care afectează pielea

1 2 jpg jpeg

Trebuie să ştii că, oricât de mult ţi-ar surâde ideea unui duş relaxant şi fierbinte, acesta nu face decât să-ţi deshidrateze şi mai mult pielea, de unde şi senzaţia neplăcută de uscăciune.

Iată, aşadar, câteva lucruri pe care ar trebui să le eviţi atunci când faci duş, dacă vrei să arăţi şi să te simţi bine:

Dermatologii nu recomandă duşurile prelungite sau cele fierbinţi, întrucât acestea pot provoca leziuni ale pielii precum deshidratare, uscăciune, apariţia eczemelor, mâncărimi sau roşeaţă. În plus, expunerea prelungită la apă fierbinte duce la dilatarea vaselor de sânge şi la apariţia iritaţiilor la nivelul pielii.

Astfel, dermatologii recomandă ca duşul să nu dureze mai mult de zece minute, iar apa să fie călduţă, mai ales când beneficiile duşurilor reci sunt atât de recunoscute.

După duş, tamponarea pielii cu prosopul ar trebui să fie uşoară, nicidecum agresivă, atât în ceea ce priveşte părul (pentru a evita ruperea firelor de păr), cât şi pielea corpului. Totodată, dermatologii recomandă folosirea unei creme hidratante după duş, de preferat fără miros.

În primul rând, este recomandată folosirea unor produse de curăţare a corpului cu acţiune blândă, care să lase pielea hidratată. Totodată, medicii dermatologi recomandă produsele fără miros, lipsa aromelor fiind un indicator al lipsei de substanţe chimice care, la rândul lor, irită pielea sensibilă.

De altfel, nici exfolierea zilnică a pielii nu este recomandată, întrucât sunt eliminate toate uleiurile naturale de la nivelul pielii, care au rol de barieră naturală împotriva bacteriilor.

La fel ca în cazul pielii, spălarea excesivă a părului, chiar dacă vorbim despre un păr care se îngraşă destul de repede, provoacă deshidratarea firului de păr şi binecunoscuta senzaţie de uscăciune de la nivelul pielii capului. În plus, părul este

'încurajat'' să secrete mai mult sebum, astfel că se va îngrăşa mai repede.

Pentru a evita să-ţi speli părul zi de zi, dermatologii şi hair stiliştii recomandă curăţarea podoabei capilare folosind apă călduţă, iar clătirea să se facă cu apă rece pentru un plus de strălucire. De asemenea, aplicarea unui balsam de păr hidratant este absolut necesară.

Totuşi, dacă părul tău este gras şi lipsit de volum, dermatologii recomandă folosirea unui şampon uscat între sesiunile principale de spălare, pentru a evita agresarea firului de păr.

Ştiai că buretele de baie trebuie înlocuit cel puţin o dată pe lună? Oricât de moale şi pufos ar fi, buretele de duş este un obiect pentru igiena personală care adună bacterii, mai ales dacă este păstrat într-un mediu umed.

Medicii dermatologi recomandă folosirea unui burete de maxim 4 ori, înainte să îl arunci sau să îl bagi în maşina de spălat, la temperatură ridicată.