4 moduri prin care poţi trata acneea de pe corp

1 2 jpg jpeg

Acneea este o afecţiune deseori întâlnită în cazul adolescentelor, însă nu este exclus ca ea să apară şi la femeile de peste 25-30 de ani.

În cazul de faţă, vom discuta despre acneea atât de inestetică apărută în zona feselor. Debra Jaliman, medic dermatolog, explică exact cauza apariţiei acestor inflamaţii: foliculita.

,,Coşurile apărute la nivelul feselor sunt rezultatul celulelor moarte de la nivelul pielii şi a bacteriilor care se strâng în foliculii de păr'', explică medicul dermatolog. În plus, specialistul susţine că femeile care practică un sport sau care poartă îmbrăcăminte sau lenjerie strâmte, din materiale sintetice, sunt mult mai predispuse apariţiei acestui tip de afecţiune.

4 moduri prin care poţi trata acneea de pe corp: alege un produs pe bază de benzoil peroxid

Pentru a ridica inflamaţiile roşiatice de la nivelul pielii, Jaliman recomandă folosirea unui produs de curăţare pe bază de benzoil peroxid. Deşi acest ingredient este folosit în mod normal ca un tratament şoc aplicat doar pe zonele inflamate, această substanţă activă este extrem de eficientă în tratarea şi vindecarea foliculitei: usucă şi ajută la desprinderea celulelor moarte care înfundă foliculii.

4 moduri prin care poţi trata acneea de pe corp: acidul salicilic

Acest acid beta-hidroxilic este un puternic exfoliant, care meţine porii curaţi. Acidul salicilic este un ingredient activ ce se regăseşte în compoziţia aspirinei şi are proprietăţi antiinflamatoare.

Astfel, poţi preveni şi trata acneea apărută în zona feselor curăţând zona afectată cu o dischetă demachiantă pe care ai aplicat anterior acid salicilic. Repetă operaţiunea de câteva ori pe săptămână, pentru a fi sigură că dezinfectezi fiecare folicul în parte.

4 moduri prin care poţi trata acneea de pe corp: loţiune de corp cu acid lactic

Debra Jaliman recomandă hidratarea pielii afectate folosind o loţiune de corp pe bază de acid lactic, substanţa având rolul de a exfolia delicat pielea şi de a elimina supărătoarele inflamaţii.

duşul este obligatoriu după antrenamentul la sală

De asemenea, este recomandat ca după fiecare sesiune la sală să scapi de echipamentul de sport în care ai transpirat, plin de bacterii, de altfel, un alt obicei dăunător care provoacă apariţia inflamaţiilor în zona feselor.

Totodată, duşul este obligatoriu, la fel ca şi folosirea unui burete de tip lufă, care ajută la exfolierea delicată a pielii şi preîntâmpină formarea celulelor moarte la nivelul pielii.