3 trucuri simple care te vor face să radiezi

1 2 jpg jpeg

Pasul 1: Masarea scalpului

Probabil că nu te-ai gândit până acum, însă masarea scalpului şi implicit a foliculilor de păr prin stimularea circulaţiei sangvine are ca efect un păr sănătos şi strălucitor.

De ce este benefic acest tip de masaj? Masajul scalpului este crucial în funcţionarea funcţiilor celulare - ajută la o mai bună absorbţie a nutrienţilor şi la eliminarea dioxidului de carbon.

Cum se face? În timp ce te şamponezi, foloseşte-ţi vârful degetelor şi presează uşor de-a lungul mijlocului scalpului. Repetă operaţiunea timp de 3-5 minute, după care poţi clăti. Pasul 2: Acupunctură

Potrivit practicii medicinei tradiţionale chineze, presarea anumitor puncte faciale are rolul de a elimina blocajele şi de a reda strălucirea pielii, consideră Injae Choe, terapeut specializat în tehnica masajului şi a acupuncturii.

Astfel, presiunea exercitată asupra muşchilor faciali îi forţează să se contracte şi, ulterior, să se relaxeze, asta în timp ce sângele pompat face ca pielea să se oxigeneze şi să arate mai tânără.

Dacă de ten ne-am ocupat deja, trebuie să ştii că şi pielea de la gât în jos are nevoie de o îngrijire atentă. Plus că ai nevoie doar de o perie de corp, din păr natural (deloc scumpă), pe care o găseşti în orice farmacie.

Astfel, înainte de duş, masează-ţi întregul corp cu ajutorul periei începând de la picioare în sus. Nu rata nici o porţiune şi, mai ales, execută mişcări blânde, circulare, însistând în medie aproximativ 4 secunde asupra fiecărei porţiuni, fără să pui presiune prea mare.

Vei observa o îmbunătăţire uriaşă în ceea ce priveşte circulaţia sângelui dacă acest procedeu simplu îţi va deveni rutină.