3 tratamente pentru unghii sănătoase

1 2 jpg jpeg

Dintr-un amestec din 5 linguri de ulei de măsline şi 5 picături de ulei de lavandă, veţi obţine un ulei care va fortifica unghiile casante. Acest preparat ajută la întărirea unghiilor fragile, făcându-le mai rezistente. Uleiul de măsline are rolul de a proteja unghiile de factorii externi.

Ulei de primulă, pentru unghii exfoliate

Este indicat ca în acest caz să includeţi seara în dietă uleiul de primulă, sau să-l luaţi ca pe un supliment. La fel de eficient este şi masajul unghiilor cu acst ulei. Are un conţinut de acizi graşi esenţiali, necesar pentru structura celulei.

Sucul de lămâie albeşte unghia

Pentru unghiile îngălbenite, este bine să folosiţi sucul de lămâie. Acidul citric constituie un agent natural de albire a unghiilor. Luaţi o dischetă de bumbac îmbibată cu suc de lămâie şi masaţi unghia cu ea timp de 10 minute.

"Atenţie la unghia încarnată!"

Dr. Mircea Tampa, dermato-venerolog, Spitalul de Dermatologie “Scarlat Longhin:

Unghia încarnată apare atunci când aceasta creşte sub ţesuturile moi din vecinătate. Cel mai des apare la membrele inferioare, mai ales la unghiile degetelor mari. Purtarea încălţămintei nepotrivite poate produce o infecţie, dar şi lipsa unei igiene corespunzătoare, tăierea incorectă a unghiilor de la picioare, şi infecţiile bacteriene sau micotice ale piciorului. Evitaţi încălţămintea îngustă, purtaţi şosete de bumbac şi tăiaţi unghiile de la picioare drept, fără a le rotunji la colţuri.