Caderea parului - Ce alimente sa mananci ca sa scapi de aceasta problema

Caderea parului in sezonul rece este un lucru normal, facand parte din procesul de reinnoire a firelor de par. Daca nu scapi de aceasta problema in maximum doua saptamani, apeleaza la unul din cele mai bune tratamente impotriva caderii parului, natural, fara produse cu chimicale.

Tratamente impotriva caderii parului: mananca proteine

Firul de par este format, in poportie de 90%, din cheratina. Pentru ca organismul sa sintetizeze aceasta substanta are nevoie de proteine, zinc si sulf. Daca proteinele, zincul si sulful nu sunt suplimentate in alimentatie, firul de par devine casant, radacina slabeste si se ajunge la caderea parului. Totodata, aportul de proteine trebuie asociat cu diminuarea aportului de grasimi si glucide. Asadar, unul dintre cele mai bune tratamente impotriva caderii parului presupune schimbarea regimului alimentar astfel incad sa includa consumul de peste slab, carne slaba si alimente bogate in proteine vegetale, dar sarace in grasiTratamente impotriva caderii parului: mananca alimente care contin fier

O alta substanta foarte importanta in ceea ce piveste sanatatea parului este fierul. Fierul transporta oxigenul la celule, ceea ce inseamna ca o alimentatie bogata in fier face in asa fel incat radacina firului de par este „hranita” corespunzator.

Daca organismul sufera o carenta de fier, atunci se produce mai putina hemoglobina, iar tesuturile sunt mult mai putin oxigenate. Iar fara oxigen, firele de par „mor”.

Tratamente impotriva caderii parului: lista alimentelor care au si fier si proteine:

- oua,

- spanac,

- broccoli,

- somon,

- fasole boabe,

- nuci,

- cereale integrale,

- portocale,

- lapte degresat,

- carne de vita,

- carne de pui,

- morcovi

- stafide.