Terapia hormonală, indicată în tratamentul cancerului de prostată

1 2 jpg jpeg

Prin aceast─â metod─â se blocheaz─â efectul hormonilor masculini, potrivit unui studiu realizat ├«n 17 spitale din Statele Unite ┼či Canada timp de 12 ani. La studiu au luat parte 761 de b─ârba┼úi diagnostica┼úi cu cancer de prostat─â, iar rezultatele, publicate ├«n New England Journal of Medicine, sunt considerate promi┼ú─âtoare de medicii oncologi.

Ei sus┼úin c─â acestea vor ajuta la ├«mbun─ât─â┼úirii tratamentului pacien┼úilor afecta┼úi de recuren┼úa acestui tip de cancer. Dup─â opera┼úia de prostatectomie, peste 30% dintre b─ârba┼úi manifest─â recuren┼úa cancerului sub form─â de metastaze. Studiul, citat de Agerpres, a demonstrat c─â printre pacien┼úii trata┼úi cu radioterapie ┼či terapie hormonal─â, inciden┼úa mortalit─â┼úii determinat─â de astfel de tumori a fost de 5,4%, fa┼ú─â de cei 13,4% care nu au fost supu┼či dec├ót radioterapiei. Frecven┼úa metastazelor cancerului de prostat─â a fost de 14,5%, la pacien┼úii care au primit radioterapie ├«n combina┼úie cu un tratament pentru neutralizarea hormonilor masculini, ├«m compara┼úie cu 23% din grupul care a trecut doar prin tratament cu radioterapie. Cancerul de prostat─â se afl─â pe locul al doilea ├«n topul celor mai frecvente tipuri de tumori ce ├«i afecteaz─â pe b─ârba┼úi, ├«n Statele Unite. Circa 161.300 de cazuri noi sunt diagnosticate ├«n fiecare an, iar potrivit estim─ârilor acest tip de cancer ar putea fi r─âspunz─âtor de 27.000 dintre decese ├«n 2017, potrivit Societ─â┼úii Americane de Cancer. ├Än cadrul unor studii viitoare cercet─âtorii vor c─âuta s─â afle dac─â to┼úi pacien┼úii diagnostica┼úi cu cancer de prostat─â ar trebui s─â beneficieze de terapie hormonal─â, dar ┼či durata optim─â a tratamentului. Simptome ale prostatitei

Primul semn care trebuie s─â ├«┼úi dea de g├óndit c├ónd vine vorba de afec┼úiunile prostatei este urinarea frecvent─â ├«n timpul nop┼úii. Alte simptome dup─â care b─ârbatul se poate ÔÇ×ghidaÔÇŁ sunt: urinarea dificil─â ori incomplet─â, senza┼úia de urinare brusc─â ┼či mic┼čorarea presiunii jetului.

Te mai pot ├«ngrijora ┼či: apari┼úia pauzelor ├«ntre inten┼úia de a urina ┼či momentul ├«n care urina se elimin─â ori prezen┼úa s├óngelui sau a spermei ├«n urin─â.