La ce boli te predispun ochelarii de soare

1 2 jpg jpeg

Nu mai este un secret faptul că ochelarii de soare sunt un „must have” mai ales în sezonul estival. Pe lângă faptul că îţi pot completa perfect ţinuta lejeră, ei ne protejează vederea de razele ultraviolete.

Vara vine la pachet cu o serie de afecţiuni, care dacă nu le acorzi atenţia cuvenită este mai mult ca probabil să ajung la medic. Pe lângă o hidratare adecvată, trebuie să ai grijă şi ce ochelari de soare alegi.

Arsurile solare, insolaţia, starea de disconfort de după plajă sunt doar câteva dintre simptomele cu care sigur te-ai confruntat măcar odată. Aspectele negative ale Soarelui se pot resimţi pe timp lung.

Potrivit sitelului webmd.com, doar 1 din 6 adulţi poartă ochelari de soare pentru protecţia pe care aceştia o oferă împotriva radiaţilor solare. Astfel că în acest articol îţi prezentăm riscurile la care te expui dacă nu alegi corect lentila potrivită pentru ochii tăi.

Pe lângă aspectul glamour pe care aceştia ţi-l oferă ei au menirea să îţi protejeze atât pielea din jurul ochilor care este de cele mai multe ori sensibilă, cât şi pleoapele.

Cataracta poate fi provocată de expunerea la soare

O afecţiune ce apare odată cu trecerea anilor, netratată la timp poate să contribuie substanţial la scăderea drastică a vederii, ajungându-se la orbire.

În cazul în care observi o scădere a calităţii vederii sau te confrunţi cu distorsiuni vizuale este indicat să te prezinţi la medicul oftalmolog pentru un control amănunţit şi să nu amâni momentul.

Degenerescenţa maculată se caracterizează printr-o vedere slabă ce se înceţoşează adesea şi apar şi distorsiunile vizuale. Ambele afecţiuni netratate la timp se agravează şi pot constitui cauza principală a pierderii totale a vederii.

Află cât de covârşitoare este cataracta AICI

Te protejează de efectele negative ale razelor UV

Medicii oftalmologi atrag adesea atenţia asupra calităţii ochelarilor de soare, deoarece reprezintă o problemă ce adesea poate conduce la probleme vizuale.

Indicat ar fi să nu te zgârceşti atunci când vine vorba să îţi achiziţionezi o pereche de ochelari, aceştia trebuie să îţi ofere protecţie 100% avaând o valoare UV400, care să blocheze atât razele UVA cât şi cele UVB.

Nu trebuie să le lipsească nici marcajul CE, acesta atestă că sunt făcuţi în conformitate cu normele europene.

Ar trebui să ţii cont şi de faptul că pe pchelarii de calitate este marcat simbolul UV sau CAT după acre vei găsi una din cifrele de la 0 până la 4.

O protecţie corespunzătoare ţi-o poate oferi categoria de filtru 3. În plus cu cât sunt ramele mai mari, acestea vor acoperi o porţiune mai mare din faţa ta şi astfel vei fi mai bine protejat de efectele nocive ale soarelui.

Ochelarii de soare se poartă tot anul

Da, da, ai citit bine, nu doar vara ai nevoie de ochelari de soare, ci şi iarna. Albul zăpezii reflectă foarte bine şi puternic lumina, motiv pentru care chiar şi în anotimpul rece este indicat să îi foloseşti.

Nu sunt un moft, ci sunt o necesitate, dacă vrei să te bucuri de o vedere sănătoasă cât mai mult timp.

Ochelarii de soare recomandanţi sunt cei de dimensiuni mai mari, cu braţe groase, cu protectie pentru ultravioletele A şi B. În plus, este indicat să aibă lentile polarizante. Acestea elimină orice fel de reflexie a luminii. Devin obligatorii mai ales în cazul în care aveţi ochi albaştri sau verzi.