Învaţă să previi micoza vaginală

1 2 jpg jpeg

Candidoza vaginal─â este una dintre cele mai frecvente ┼či neplacute infec┼úii vaginale cu care femeile se pot confrunta cel pu┼úin o dat─â ├«n via┼ú─â. Chiar dac─â nu este considerat─â o boal─â cu transmitere sexual─â, nu este grav─â, se poata trata foarte u┼čor, ├«ns─â cel mai indicat ar fi s─â previi apari┼úia ei.

Află care sunt infecţiile care duc la apariţia cancerului AICI

Cum o recuno┼čti

Ciupercile din familia candida sunt prezente constant ├«n mucoasa vaginal─â, la fel ca alte microorganisme, ├«ns─â ├«n momentul ├«n care se dezvolt─â ├«ntr-un num─âr foarte mare, simptomele devin deranjante ┼či evidente. Pot s─â apar─â nepl─âceri la nivelul zonei vulvare, ├«nso┼úite adesea de inflama┼úie sau scurgeri albicioase cu un miros u┼čor deranjant, dureri ├«n timpul actului sexual, usturime ├«n momentul mic┼úiunii ┼či o iritabilitate cauzat─â de senza┼úia constant─â de disconfort.

Cite┼čte ┼či: Tratament pentru durerea din timpul actului sexual

Din ce cauze apare

Exist─â o serie de factori care favorizeaz─â apari┼úia acestei micoze ┼či, cel mai adesea, se datoreaz─â afect─ârii florei intestinale din cauza administr─ârii de antibiotice pe o perioad─â mai lung─â de timp.

Du┼čurile vaginale frecvente, toaleta insuficient─â sau excesiv─â pot favoriza de asemenea apari┼úia ei.

Nici femeile însărcinate nu sunt ferite de această problemă, deoarece din cauza dereglărilor hormonale din această perioadă pot fi predispuse la micoză.

├Än unele cazuri, ├«n care se administreaz─â anticoncep┼úionale, dar ┼či ├«n diverse boli precum diabetul netratat sau HIV, s-a observat prezen┼úa ciupercilor din familia Candida Albicantis.

A┼ča previi apari┼úia ei!

Cea mai bun─â modalitate prin care po┼úi s─â previi dezvoltarea acestei micoze este s─â evi┼úi s─â mergi constant la saun─â sau la piscin─â, deoarece ├«n aceste locuri cu c─âldur─â ┼či umezeal─â se ppot dezvolta aceste bacterii.

Alege o lenjerie din bumbac pe care s-o speli la o temperatur─â mai mare 40-60 de grade ┼či nu abuza de b─âile ├«n cad─â.

Dac─â obi┼čnuie┼čti s─â folose┼čti geluri intime, fere┼čte-te de cele care con┼úin parfum ┼či caut─â-le pe cele care au un pH fiziologic neutru.

Nu ai un partener stabil? Folose┼čte ├«n permanen┼ú─â prezervativul ├«n timpul contactelor sexuale pentru a nu suferi ┼či de alte afec┼úiuni ale aparatului genital.

├Än cazul ├«n care te afli sub tratament cu antibiotice, este bine s─â vorbe┼čti cu medicul ginecolog, ca s─â-┼úi recomande ovule vaginale menite s─â previn─â dezvoltarea infec┼úiilor de acest gen.

Uit─â de hainele str├ómte, mai ales atunci c├ónd faci sport. Acest tip de ├«mbr─âc─âminte nu las─â pielea s─â respire corespunz─âtor ┼či astfel creeaz─â un mediu adecvat pentru dezvoltarea micozei vaginale.