Învaţă să previi micoza vaginală

1 2 jpg jpeg

Candidoza vaginală este una dintre cele mai frecvente şi neplacute infecţii vaginale cu care femeile se pot confrunta cel puţin o dată în viaţă. Chiar dacă nu este considerată o boală cu transmitere sexuală, nu este gravă, se poata trata foarte uşor, însă cel mai indicat ar fi să previi apariţia ei.

Află care sunt infecţiile care duc la apariţia cancerului AICI

Cum o recunoşti

Ciupercile din familia candida sunt prezente constant în mucoasa vaginală, la fel ca alte microorganisme, însă în momentul în care se dezvoltă într-un număr foarte mare, simptomele devin deranjante şi evidente. Pot să apară neplăceri la nivelul zonei vulvare, însoţite adesea de inflamaţie sau scurgeri albicioase cu un miros uşor deranjant, dureri în timpul actului sexual, usturime în momentul micţiunii şi o iritabilitate cauzată de senzaţia constantă de disconfort.

Citeşte şi: Tratament pentru durerea din timpul actului sexual

Din ce cauze apare

Există o serie de factori care favorizează apariţia acestei micoze şi, cel mai adesea, se datorează afectării florei intestinale din cauza administrării de antibiotice pe o perioadă mai lungă de timp.

Duşurile vaginale frecvente, toaleta insuficientă sau excesivă pot favoriza de asemenea apariţia ei.

Nici femeile însărcinate nu sunt ferite de această problemă, deoarece din cauza dereglărilor hormonale din această perioadă pot fi predispuse la micoză.

În unele cazuri, în care se administrează anticoncepţionale, dar şi în diverse boli precum diabetul netratat sau HIV, s-a observat prezenţa ciupercilor din familia Candida Albicantis.

Aşa previi apariţia ei!

Cea mai bună modalitate prin care poţi să previi dezvoltarea acestei micoze este să eviţi să mergi constant la saună sau la piscină, deoarece în aceste locuri cu căldură şi umezeală se ppot dezvolta aceste bacterii.

Alege o lenjerie din bumbac pe care s-o speli la o temperatură mai mare 40-60 de grade şi nu abuza de băile în cadă.

Dacă obişnuieşti să foloseşti geluri intime, fereşte-te de cele care conţin parfum şi caută-le pe cele care au un pH fiziologic neutru.

Nu ai un partener stabil? Foloseşte în permanenţă prezervativul în timpul contactelor sexuale pentru a nu suferi şi de alte afecţiuni ale aparatului genital.

În cazul în care te afli sub tratament cu antibiotice, este bine să vorbeşti cu medicul ginecolog, ca să-ţi recomande ovule vaginale menite să prevină dezvoltarea infecţiilor de acest gen.

Uită de hainele strâmte, mai ales atunci când faci sport. Acest tip de îmbrăcăminte nu lasă pielea să respire corespunzător şi astfel creează un mediu adecvat pentru dezvoltarea micozei vaginale.