Fumatul şi nopţile albe afectează sănătatea orală

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicat Dailymail.co.uk pe un eşantion de aproximativ 2300 de persoane, fumătorii dorm mai puţine ore pe noapte, iar somnul lor nu este atât de odihnitor.

Un somn bun este şansa organismului să se refacă pentru a putea astfel să te susţină ziua următoare în activităţile tale.

Calitatea somnului este afectată atât de viciile pe care o persoană le are, dar şi de afecţiunile de care această suferă. Astfel, pacienţii diagnosticaţi cu afecţiuni cardiovasculare sau cei care sunt obezi sau suferă de diabet prezintă un risc crescut de a nu avea un somn de calitate. În plus dacă la aceste afecţiuni se mai adaugă şi fumatul atunci trio-ul viciu-odihnă-sănătate este grav afectat.

Află AICI de câte ore de somn ai nevoie în funcţie de vârsta ta!

Efectele fumatului asupra sănătăţii orale

Fumatul poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii tale, favorizând apariţia cancerului bucal, a afecţiunilor gingivale şi a paradotiului marginal.

Parodontiul marginal este aparatul natural de susţinere al dintelui. Afecţiunile apărute la nivelul lui favorizează mobilitatea dentară care în faze avansate duce la pierderea dinţilor.

Fumatul reduce considerabil aportul de sânge în gingii şi în ţesutul de susţinere al dintelui, crescând riscul apariţiei inflamaţilor gingivale şi parodontale.

Citeşte şi: Trucuri pentru dinţi sănătoşi

Halena sau respiraţia urât mirositoare

Fumatul provoacă în timp o respiraţie nu uşor de suportat, ia anumite produse (ape de gura, guma de mestecat) chiar dacă pot împrospăta temporar respiraţia nu pot să rezolve problema definitiv.

Culoarea inestetică

În timp dinţii îşi pierd din albul lor imaculat, apar petele maroini, se îngălbenesc, făcând neplăcut zâmbitul în public şi favorizând astfel scăderea imaginii de sine şi a respectului faţă de propria persoană.