Fumatul ┼či nop┼úile albe afecteaz─â s─ân─âtatea oral─â

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu ale c─ârui rezultate au fost publicat Dailymail.co.uk pe un e┼čantion de aproximativ 2300 de persoane, fum─âtorii dorm mai pu┼úine ore pe noapte, iar somnul lor nu este at├ót de odihnitor.

Un somn bun este ┼čansa organismului s─â se refac─â pentru a putea astfel s─â te sus┼úin─â ziua urm─âtoare ├«n activit─â┼úile tale.

Calitatea somnului este afectat─â at├ót de viciile pe care o persoan─â le are, dar ┼či de afec┼úiunile de care aceast─â sufer─â. Astfel, pacien┼úii diagnostica┼úi cu afec┼úiuni cardiovasculare sau cei care sunt obezi sau sufer─â de diabet prezint─â un risc crescut de a nu avea un somn de calitate. ├Än plus dac─â la aceste afec┼úiuni se mai adaug─â ┼či fumatul atunci trio-ul viciu-odihn─â-s─ân─âtate este grav afectat.

Află AICI de câte ore de somn ai nevoie în funcţie de vârsta ta!

Efectele fumatului asupra sănătăţii orale

Fumatul poate avea consecin┼úe grave asupra s─ân─ât─â┼úii tale, favoriz├ónd apari┼úia cancerului bucal, a afec┼úiunilor gingivale ┼či a paradotiului marginal.

Parodontiul marginal este aparatul natural de susţinere al dintelui. Afecţiunile apărute la nivelul lui favorizează mobilitatea dentară care în faze avansate duce la pierderea dinţilor.

Fumatul reduce considerabil aportul de s├ónge ├«n gingii ┼či ├«n ┼úesutul de sus┼úinere al dintelui, cresc├ónd riscul apari┼úiei inflama┼úilor gingivale ┼či parodontale.

Cite┼čte ┼či: Trucuri pentru din┼úi s─ân─âto┼či

Halena sau respiraţia urât mirositoare

Fumatul provoac─â ├«n timp o respira┼úie nu u┼čor de suportat, ia anumite produse (ape de gura, guma de mestecat) chiar dac─â pot ├«mprosp─âta temporar respira┼úia nu pot s─â rezolve problema definitiv.

Culoarea inestetic─â

├Än timp din┼úii ├«┼či pierd din albul lor imaculat, apar petele maroini, se ├«ng─âlbenesc, f─âc├ónd nepl─âcut z├ómbitul ├«n public ┼či favoriz├ónd astfel sc─âderea imaginii de sine ┼či a respectului fa┼ú─â de propria persoan─â.