Cum să tratezi hipertensiunea fără medicamente

1 2 jpg jpeg

Tensiunea arterială este indicat să se măsoare prima dată la ambele braţe, folosindu-se ulterior braţul cu cele mai mari valori. Este important ca în cazul în care te confrunţi cu o astfel de afecţiune să deţii un tensiometru personal cu ajutorul căruia să măsori periodic valoarea tensiunii. După ce a fost confirmată afecţiunea, este necesar un set de investigaţii pentru a stabili care este stadiul exact şi ce tratament ar fi indicat.

Netratată, hipertensiunea arterială poate fi fatală. O tensiune normală nu trebuie să depăşească valoarea de 140 mmHg presiunea maximă şi 90 mmHg presiunea minimă. Peste aceste valori se consideră că persoana suferă de hipertensiune.

Persoanele care se confruntă cu această afecţiune prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, infarct, comoţii cerebrale sau blocaj renal.

Află care sunt alimentele pe care nu trebuie să le consumi dacă ai HTA AICI

Nu există hipertensiune arterială ( HTA) oscilantă

Aceasta este de fapt de multe ori o HTA neglijată, care nu este tratată corespunzător şi care poate duce la complicaţii grave. De multe ori, medicamentele pentru hipertensiune au şi o serie de efecte secundare precum tuse, stare de discomfort, edeme cu umflături ale gleznelor.

Scopul terapiei antihipertensive este de a reduce morbiditatea şi mortalitatea cardiovasculară.

Citeşte şi: Exerciţiile fizice care te scapă de hipertensiune

Schimbă-ţi stilul de viaţă!

Modificarea stilului de viaţă este vitală pentru sănătatea ta şi pentru a aduce HTA în limite normale.

Reducerea greutăţii corporale cu până la 10 kilograme favorizează o scădere cu 5-20 mmHg a tensiunii arteriale sistolice. Un consum crescut de fructe, produse sărace în grăsimi saturate determină o scădere a tensiunii arteriale cu 8-14 mmHg.

Reţine!

Pe lângă alimentaţie, este foarte importantă şi mişcarea, cel puţin 30 de minute în fiecare zi sau cel puţin de 3 ori pe săptămână, astfel te vei bucura de o scădere a tensiunii arteriale cu 4-9mmHg

Citeşte care sunt remediile adunate din lume pentru această afecţiune AICI

Fumatul, alcoolul trebuie eliminate definitiv din tabieturile tale.

Odihna joacă şi ea un rol extrem de important, deoarece în timpul somnului organismul se reface şi se pregăteşte să te susţină în activităţile noi de a doua zi.

Nu trebuie să scapi din vedere nici scăderea aportului de sare sau creşterea aportului de potasiu.