Ce trebuie să ştii despre sâni când alergi
Una dintre activităţile sportive ce îţi dă mari bătăi de cap este joggingul. Un bust proeminet poate fi motivul pentru care adesea ocoleşti acest sport. Articolele sportive au devenit din ce în ce mai adaptate la nevoile corpului tău, pentru a-l menţine într-o poziţie cât mai stabilă.
Sânii se mişcă mai mult decât crezi
Un cercetător de la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie, pe numele său Michelle Norris, a făcut un studiu despre ce efect are joggingul asupra sânilor.
A ajuns la concluzia că, atunci când alergi, chiar dacă porţi bustieră, sânii sunt într-o mişcare constantă, mişcându-se şi de la stânga la dreapta şi nu doar de sus în jos cum se credea de fapt.
Alergarea nu afectează mărimea sânilor
Nu mişcarea în sine este responsabilă de reducerea circumferinţei bustului, ci stilul de viaţă pe care-l adopţi. O viaţă sănătoasă, cu o alimentaţie corectă şi mişcare efectuată constant vor duce inclusiv la reducerea ţesutului adipos din organismul tău. Trebuie menţionat faptul că sânii sunt alcătuiţi din grăsime şi mult ţesut adipos.
Alege un sutien bun care să susţină greutatea sânilor corespunzător
O bustieră de calitate este un pic mai scumpă, însă este vorba de confortul şi sănătatea ta. Important este să nu fie nici prea strânsă nici prea largă, pentru că oricum va suferi modificări la spălare. Probează suficiente modele, ca să îţi dai seama care este potrivită pentru tine şi în care te simţi cel mai confortabil.
Poţi să previi apariţia cancerului de sân prin sport
Oamenii de ştiinţă au tot căutat să vadă dacă există vreo legătură între mişcare şi apariţia cancerului mamar. S-a constat ulterior că alergarea este mult mai eficientă decât o simplă plimbare. Ritmul cardiac crescut din timpul alergării ajută la buna funcţionare a circulaţiei sangvine şi a oxigenării mai rapide a creierului.
Adoptă o poziţie corectă
Un bust mărit reprezintă o problemă veritabilă pentru coloana ta vertebrală. În cele mai multe cazuri, posesoarele unui bust proeminent au tendinţa de a sta cocoşate, ceea ce duce la apariţia deformaţiunilor cartilajelor vertebrale: lordoze, cifoze sau scolioze.
Încearcă să stai cu spatele cât mai drept şi să lucrezi constant musculatura pentru a preveni posibilele probleme ulterioare ale spatelui.