Ce afecţiuni poţi moşteni de la părinţi

1 2 jpg jpeg

În cazul în care un membru al familiei tale la un moment dat a suferit de depresie, hipertensiune sau osteoporoză atunci există un risc mărit pentru tine să dezvolţi aceste afecţiuni. Este indicat să fii la curent cu istoricul bolilor din familia ta şi să iei măsurile necesare din timp pentru a-ţi proteja sănătatea.

Uite care sunt afecţiunile care necesită o atenţie sporită:

Colesterol mărit poate avea o cauză genetică

Această afecţiune te obligă practic să acorzi o deosebită atenţie alimentaţiei tale, să reduci grăsimile din regimul tău alimentar, să faci mai mult sport. O valoare crescută a colesterolului în cazul în care duci un stil de viaţă sănătos poate avea o cauză genetică, în această situaţie având de a face cu o hipercolesterolemie familială. Aproximativ 50% din copiii ai căror părinţi au această afecţiune moştenesc boala. Odată cu creşterea colesterolului creşte şi riscul apariţiei maladiilor cardiovasculare.

Alege să îţi faci analizele de sânge cu regularitate şi să încerci pe cât posibil să te alimentezi corespunzător.

Citeşte şi: Alimente bogate în colesterol pe care este bine să le eviţi

Migrena se transmite urmaşilor

În cazul în care mama ta s-a confruntat cu problema migrenelor cel mai probabil în proporţie de 70-80% te va afecta şi pe tine această problemă.

Dacă te confrunţi cu uşoare dureri de cap evită pe cât posibil lumina puternică, consumul anumitor alimente precum cafeaua, ciocolata, brânza sau citricele cât şi oboseala şi stresul intens. Nu uita că dezechilibrul hormonal din perioada ciclului menstrual poate declanşa migrenele. Consultă un medic de specialitate pentru a remedia această problemă.

Află care sunt semnele care prevestec o migrenă AICI

Hipertensiune arterială

Există riscul să te confrunţi cu această afecţiune dacă unul din părinţii tăi suferă de tensiune arterială mărită. Şansele sunt de 50%, însă dacă ambii părinţi se confruntă cu probleme legate de tensiunea arterială, sunt şanse de 75% ca să dezvolţi şi tu această afecţiune.

Poţi întârzia apariţia acestei bolii dacă ţii sub control greutatea, fumatul, stresul, consumul excesiv de sare şi sedentarismul.

Verifică-ţi periodic tensiunea arterială, această boală nu are simptome vizibile!

Osteoporoză

În cazul acestei afecţiuni ereditatea joacă un rol important. Acordă o atenţie mărită mai ales atunci când te apropii de menopauză deoarece în această perioadă eşti de două ori mai expusă riscului decât femeile care nu au această boală să te confrunţi cu o fractură de col femural.