Ce afec┼úiuni po┼úi mo┼čteni de la p─ârin┼úi

1 2 jpg jpeg

├Än cazul ├«n care un membru al familiei tale la un moment dat a suferit de depresie, hipertensiune sau osteoporoz─â atunci exist─â un risc m─ârit pentru tine s─â dezvol┼úi aceste afec┼úiuni. Este indicat s─â fii la curent cu istoricul bolilor din familia ta ┼či s─â iei m─âsurile necesare din timp pentru a-┼úi proteja s─ân─âtatea.

Uite care sunt afecţiunile care necesită o atenţie sporită:

Colesterol m─ârit poate avea o cauz─â genetic─â

Aceast─â afec┼úiune te oblig─â practic s─â acorzi o deosebit─â aten┼úie alimenta┼úiei tale, s─â reduci gr─âsimile din regimul t─âu alimentar, s─â faci mai mult sport. O valoare crescut─â a colesterolului ├«n cazul ├«n care duci un stil de via┼ú─â s─ân─âtos poate avea o cauz─â genetic─â, ├«n aceast─â situa┼úie av├ónd de a face cu o hipercolesterolemie familial─â. Aproximativ 50% din copiii ai c─âror p─ârin┼úi au aceast─â afec┼úiune mo┼čtenesc boala. Odat─â cu cre┼čterea colesterolului cre┼čte ┼či riscul apari┼úiei maladiilor cardiovasculare.

Alege s─â ├«┼úi faci analizele de s├ónge cu regularitate ┼či s─â ├«ncerci pe c├ót posibil s─â te alimentezi corespunz─âtor.

Cite┼čte ┼či: Alimente bogate ├«n colesterol pe care este bine s─â le evi┼úi

Migrena se transmite urma┼čilor

├Än cazul ├«n care mama ta s-a confruntat cu problema migrenelor cel mai probabil ├«n propor┼úie de 70-80% te va afecta ┼či pe tine aceast─â problem─â.

Dac─â te confrun┼úi cu u┼čoare dureri de cap evit─â pe c├ót posibil lumina puternic─â, consumul anumitor alimente precum cafeaua, ciocolata, br├ónza sau citricele c├ót ┼či oboseala ┼či stresul intens. Nu uita c─â dezechilibrul hormonal din perioada ciclului menstrual poate declan┼ča migrenele. Consult─â un medic de specialitate pentru a remedia aceast─â problem─â.

Afl─â care sunt semnele care prevestec o migren─â AICI

Hipertensiune arterial─â

Exist─â riscul s─â te confrun┼úi cu aceast─â afec┼úiune dac─â unul din p─ârin┼úii t─âi sufer─â de tensiune arterial─â m─ârit─â. ┼×ansele sunt de 50%, ├«ns─â dac─â ambii p─ârin┼úi se confrunt─â cu probleme legate de tensiunea arterial─â, sunt ┼čanse de 75% ca s─â dezvol┼úi ┼či tu aceast─â afec┼úiune.

Po┼úi ├«nt├órzia apari┼úia acestei bolii dac─â ┼úii sub control greutatea, fumatul, stresul, consumul excesiv de sare ┼či sedentarismul.

Verifică-ţi periodic tensiunea arterială, această boală nu are simptome vizibile!

Osteoporoz─â

├Än cazul acestei afec┼úiuni ereditatea joac─â un rol important. Acord─â o aten┼úie m─ârit─â mai ales atunci c├ónd te apropii de menopauz─â deoarece ├«n aceast─â perioad─â e┼čti de dou─â ori mai expus─â riscului dec├ót femeile care nu au aceast─â boal─â s─â te confrun┼úi cu o fractur─â de col femural.