Depozitarea laptelui de consum: de ce nu se ţine pe uşa frigiderului

1 depozitarea laptelui jpg jpeg

Când vine vorba despre depozitarea laptelui de consum, multe persoane cred că cel mai practic este să ţii cutiile cu lactate pe uşa frigiderului. În felul acesta utilizezi spaţiul la maximum şi menţii ordinea în el.

Experţii în nutriţie avertizează că depozitarea laptelui de consum se face în cele mai multe cazuri greşit. De ce? Am găsit explicaţia şi pe homemadebeautytips.org. Uşa de la frigider nu răceşte aşa de tare, ori laptele conţine elemente nutritive care trebuie păstrate la temperatură mai scăzută, pentru a nu se altera. Cel mai bine este să păstrezi produsele lactate fie ambalate în cutii de carton UHT, fie în recipiente de plastic, pe raftul de jos. Acolo se pot depozita şi carnea sau peştele.

Dacă vorbim despre uşa frigiderului, în acest spaţiu e bine să ţinem produsele alimentare conservate şi alimentele cu termen de valabilitate mai mare.

Ordinea corectă pentru depozitarea laptelui de consum şi a altor alimente în frigider

Pe raftul de sus temperatura este variabilă, aşa că aici pot fi păstrate produse precum brânzeturile, untul şi ciocolata.

Pe rafturile de mijloc se recomandă păstrarea mâncărurilor gătite şi alimentelor care trebuie ţinute în vase etanşe.

În partea de jos a frigiderului, unde este cea mai joasă temperatură, ţine cofrajele cu ouă, produsele lactate, carnea crudă şi peştele, care urmează să fie gătite.

În sertare există un anumit nivel de umiditate, prin urmare este indicat să păstrăm legumele proaspete şi fructele în ele. E bine să ştii că unele fructe, cum sunt bananele, emit etilenă, o substanţă care poate accelera degradarea produselor alimentare. Acestea trebuie depozitate separat.

Pe uşa frigiderului poţi ţine produse care conţin conservanţi naturali, precum sucurile de fructe, sosurile şi murăturile.

Şi, în final, trebuie să ştii că temperatura în frigider trebuie să fie între 4 grade Celsius şi -17 grade Celsius.

Dacă ţii cont de aceste îndrumări, alimentele tale nu vor căpăta miros şi nu se vor altera rapid.

@shutterstock