Specialistii au anuntat care este cel mai toxic ulei de gatit. Desi este recomandat de multe ori si multi sustin ca este chiar mai sanatos ca uleiul de masline, medicii spun ca uleiul de canola este cel mai nesanatos ulei.

Uleiul de Canola este un ulei foarte utilizat in industria alimentara, nu e un ulei foarte sanatos pentru sistemul cardiovascular, determina o carenta de vitamina E. Acidul erucic este un acid gras saturat, poate provoca daune sistemului nervos, coagularea sangelui, anemie, depresiune a sistemului imunitar si cancer.

Atunci cand uleiul atinge temperaturi crescute, este eliberata o substanta cancerigena numita Aldehida. Pe langa uleiul de canola, aceasta substanta este eliberata si de alte uleiuri vegetale (de rapita si floarea soarelui).

La temperaturi de 220-230°C uleiul de canola incepe sa fumege, acroleina este unul din produsul dat prin arderea uleiului, este un agent care cauzeaza cancerul pulmonar si iritarea pieli. Aceste uleiuri, prin prajire, ne expun la boli precum cancer, probleme cardiace si digestive.