Piersicile te scapă de constipație și ajută la îmbunătățirea vederii
Nu te lăsa păcălit de dimensiunea mică și pielea delicată a unei piersici. Doar un fruct mic are până la 13,2% din vitamina C de care ai nevoie în fiecare zi. Acest nutrient îți ajută corpul să vindece rănile mai rapid și îți menține sistemul imunitar puternic. De asemenea, ajută la eliminarea „radicalilor liberi” -- substanțe chimice care au legătură cu cancerul, deoarece îți pot deteriora celulele.
Ajută vederea
Un antioxidant numit beta-caroten dă piersicilor culoarea auriu-portocalie. Când mănânci o piersică, corpul tău îl transformă în vitamina A, care este cheia pentru o vedere sănătoasă. De asemenea, ajută alte părți ale corpului, cum ar fi sistemul imunitar, să funcționeze așa cum ar trebui.
Fac digestia să funcționeze lin
O piersică medie îți poate oferi până până la 9% din fibrele de care corpul tău are nevoie în fiecare zi. Alimentele bogate în fibre te pot proteja de diabet, boli de inimă și cancer colorectal. Dar adevăratul beneficiul îl poți observa cel mai bine când mergi la baie, pentru că fibrele ajută la prevenirea constipației.
Te ajută să ai o greutate sănătoasă
Pentru că au mai puțin de 60 de calorii, piersicile nu au grăsimi saturate, colesterol sau sodiu. Și mai mult de 85% dintr-o piersică este reprezentat de apă. În plus, alimentele bogate în fibre sunt mai sățioase. Când le mănânci, îți ia mai mult timp până simți din nou foamea.
Conțin vitamina E
Nucile și semințele sunt cele mai cunoscute surse ale acestei vitamine, dar și piersicile o conțin. Acest antioxidant este important pentru multe dintre celulele corpului tău. De asemenea, îți menține sistemul imunitar sănătos și ajută la lărgirea vaselor de sânge pentru a împiedica coagularea sângelui în interior.
Îți mențin oasele sănătoase
Potasiul poate ajuta la echilibrarea efectelor unei diete bogate în sare. De asemenea, îți poate scădea tensiunea arterială. În general, ai nevoie de aproximativ 4.700 de miligrame de potasiu în fiecare zi și este mult mai bine să îl obții din alimente decât dintr-un supliment. O piersică mică are 247 de miligrame de potasiu, iar o piersică medie îți poate oferi până la 285 de miligrame de potasiu.
Îți protejează intestinul
Dacă ai probleme cu stomacul, piersicile conservate pot fi o idee bună. Au o textură moale, au mai puține fibre decât fructele proaspete și sunt ușor de digerat. Ca parte a ceea ce se numește „dietă gastrointestinală”, piersicile conservate combat diareea și gazele.
Au grijă de dantura ta
Chiar dacă sunt dulci, piersicile îți pot menține dinții sănătoși, deoarece au fluor. Acest mineral, pe care îl găsești în pasta de dinți, se găsește și în unele alimente, inclusiv în piersici. Ajută la eliminarea germenilor din gură care pot cauza carii.