Cum ne protejăm de cancer! Nutriţionist: „Nu consuma alimente cu trei ore înainte de culcare”

14 februarie 2019   Nutriție

Cum ne protejăm de cancer? Potrivit medicului, alimentele consumate pentru a preveni cancerul trebuie să fie integrale, cât mai apropiate de felul în care le oferă natura, evitându-se cât mai mult aportul de produse alimentare procesate şi zahăr, în special fructoza procesată.

Medicul nutriţionist avertizează că toate formele de zaharuri sunt periculoase pentru sănătate şi consumul lor favorizează apariţia cancerului, fructoza fiind, în opinia sa, o glucidă nocivă care trebuie evitată cât de mult posibil.

Cum ne protejăm de cancer? Ora ultimei mese e importantă

"Trei ore înainte de culcare este perioada în care nu se vor consuma alimente. Există evidenţe (...) care arată că prin hrănirea cu nutrienţi a organismului, respectiv a mitocondriei celulare la ore la care acestea nu au nevoie de energie, se transferă un număr mare de electroni generatori de radicali liberi, creându-se astfel un atac agresiv al acestor specii reactive foarte nocive asupra membranei celulare şi implicit asupra nucleului ADN", arată nutriţionistul.

De asemenea, limitarea proteinelor este o altă strategie de luptă împotriva cancerului. Lygia Alexandrescu recomandă 1g proteină/kg corp ca aport maxim de proteine care ar trebui ingerate în 24 de ore. Şi vitamina D are un rol esenţial, fiind, potrivit specialistului, unul dintre cei mai redutabili luptători împotriva cancerului.

Mai multe