Medic: trei motive pentru care ar trebui să bei apă caldă în fiecare dimineață

11 iulie 2024   Stil de viață

Mulți dintre noi avem o rutină de dimineață. Aceasta poate implica anumite exerciții, întinderi, micul dejun, etc. Băuturile calde, precum ceaiul sau cafeaua, sunt de asemenea o modalitate comună de a ne începe ziua.

Dar un expert recomandă o băutură surprinzătoare pentru prima oră a dimineții, datorită beneficiilor sale multiple pentru sănătate.

Potrivit doctorului Kunal Sood, consumul de apă caldă ar putea fi modalitatea perfectă de a-ți începe ziua.

Vorbind pe platforma de socializare TikTok, el a explicat trei beneficii ale consumului de apă caldă înainte de a face orice altceva.

El a spus: „Există trei motive pentru care ar trebui să începi să bei apă caldă pe stomacul gol.”

Îmbunătățirea digestiei

„Primul motiv este că va îmbunătăți digestia ta,” a explicat el. „Teoria este că apa caldă te va ajuta să digeri alimentele pe care de obicei ai dificultăți în a le digera. Există, de asemenea, cercetări care arată că apa caldă poate ajuta la constipație.”

Dr. Sood a menționat un studiu științific, publicat în revista Gastroenterology Nursing în 2016. Acest studiu a descoperit că apa cu o temperatură de 37°C avea un „impact favorabil asupra mișcărilor intestinale”.

Apa caldă băută dimineața ajută corpul să funcționeze optim. Foto: Shutterstock

Slăbire

„Apa caldă poate stimula temporar metabolismul corpului tău,” a spus el. „Acest lucru se datorează faptului că organismul tău va lucra pentru a aduce apa caldă la temperatura corpului tău, această ușoară creștere a ratei metabolice te poate ajuta când încerci să arzi calorii.”

Îmbunătățirea circulației și a fluxului sanguin

„Și, în cele din urmă, va îmbunătăți circulația și fluxul sanguin,” a adăugat el. „Acest lucru se datorează faptului că consumul de apă caldă va dilata vasele de sânge.”

Cu toate acestea, el a încheiat cu un avertisment: „Este important să te asiguri că apa nu este prea fierbinte pentru a evita o posibilă arsură.”

Prin urmare, adăugarea unui pahar de apă caldă la rutina ta de dimineață poate aduce multiple beneficii pentru sănătate, de la o digestie mai bună, la sprijinirea pierderii în greutate și până la îmbunătățirea circulației. Încearcă  și vezi diferența!

Sursa: Express

Mai multe