Cât de sănătos este să înghiți semințele de pepene roșu?

25 iulie 2022   Stil de viață

Unii dintre noi nu avem răbadare să curățăm pepenii de semințe, sau pur si simplu ne-am obișnuit să-i consumăm cu tot cu ele. Dar este acest lucru sănătos? Iată ce trebuie să știi legat de acest subiect.

În general, semințele de pepene roșu rămân nedigerate. Foto: Shuterstock

Te pot balona

Dacă ai un sistem digestiv sensibil, este posibil să apara o serie de probleme. Acestea fac parte din categoria unui discomfort la nivelului abdomenului generat de balonare, dar și de faptul că prea multe semințe de pepene verde pot să conducă la constipație.  Potrivit revistei Prevention, totul ține de cantitatea de semințe de pepene pe care le ingerezi, fiindcă acestea sunt formate dintr-o mulțime de fibre insolubile, ceea ce poate determina încetinirea sistemului digestiv. Putem preveni această situație consumând multă apă, chiar dacă pepenele însuși este intens hidratant.

Depinde de calitatea digestiei tale

Dacă se întâmplă să mănânci câteva semințe de pepene, accidental, și nu ai un sistem digestiv sensibil, atunci nu vei avea probleme, spune profesorul Beth Warren, citată de revista americană Prevention. „Când sunt consumate 100% crude, cu alte cuvinte, atâta vreme cât cojile semințelor sunt negre, nu le veți digera, ci mai degrabă vor trece prin tractul digestiv întregi”, spune și dr. Keri Gans, autoarea cărții „The Small Change Diet”, citată de Prevention. De aceea, opinia specialistei este că semințele vor ajunge în toaletă într-o zi sau două, în funcție de ritmul digestiv al fiecăruia.

Pe de altă parte, dacă semințele pepenelui pe care îl consumi sunt încolțite sau sunt gătite, atunci corpul le digeră pe deplin și ai doar de câștigat. Ele au o valoare nutritivă, important și pot fi o sursă bună de magneziu, un mineral care este implicat în peste 600 de reacții chimice din organism. De exemplu, un pumn de semințe de pepene verde îți va oferi aproximativ 30% din necesarul zilnic de magneziu.

Mai mult, ele conțin licopen, care oferă beneficii pentru sănătatea inimii. Nutrientul numit licopen a fost pus în legătură cu multiple beneficii pentru sănătate, de la sănătatea cardiovasculară la prevenirea cancerului.

Semințele de pepene verde conțin și alte vitamine și minerale esențiale, cum ar fi acidul folic (o vitamina B), mangan, zinc, proteine ​​și puțin fier.

Cum să mănânci semințele de pepene verde

Dacă vreți să mâncați semințe de pepene verde, atunci puneți puțin ulei de măsline peste ele, sare și băgați-le la cuptor. Semințele de pepene verde pot fi o opțiune excelentă pentru o gustare sănătoasă atunci când sunt prăjite. De asemeena, semințele prăjite pot fi adăugate în salate sau în iaurt, alături de fulgii de ovăz sau de alte cereale.

Citește și Variola maimuţei: în ce ordine apar simptomele

Mai multe