Această iluzie optică îți arată dacă eşti naiv. Tu ce vezi mai întâi?

9 august 2023   Stil de viață

O nouă iluzie optică care circulă pe internet și a devenit virală pretinde că prezice personalitatea.

Foto: Iluzie optică, preluare New Zeeland Herald. 

Se afirmă despre această iluzie optică faptul că ar oferi o perspectivă asupra personalității privitorului, dezvăluind dacă ai al șaselea simț, sau ești naiv.

De asemenea, se susține că modul în care percepi imaginea aceasta poate dezvălui dacă ai o intuiție ascuțită.

Imaginea, care păcălește privirea a fost viralizată pe reațeaua TikTok de către creatorul Mia Yilin și unii utilizatori au spus că au fost zguduiți de acuratețea uimitoare a interpretării.

Imaginea prezintă un bărbat și un pinguin și, în funcție de percepția ta, și de ceea ce vezi mai întâi când o privești.

Dacă ai văzut pinguinul mai întâi

Yilin spune că dacă ai văzut mai întâi pinguinul „ești un spirit independent care tânjește la libertate și autonomie, că prosperi atunci când ai spațiu pentru a-ți urmări propriile interese și obiective și uneori pari puțin distant”.

De asemenea, se crede că persoanele care văd prima data pinguinul sunt persoane generoase, bune, cu o percepție pozitivă asupra realității, dar precaute și le ia mult timp până când ajung să aibă cu adevărat încredere în cineva. De aceea, sunt considerate persoane independente, greu de influențat atunci când au luat o decizie și asumate în totalitate. 

Dacă ai văzut bărbatul mai întâi

Interpretarea faptului că ai văzut mai întâi bărbatul, constă în a confirma că ai un „al șaselea simț” și o intuiție „ieșită din comun, dar, în același timp, te îndoiești de multe ori de tine însuți și cauți validarea celorlalți, ceea ce te face să-ți inhibi uneori propriile instincte și dorințe”, a spus Yilin, conform New Zeeland Herald.

Totuși, ești o persona cu multe conexiuni sociale, care gestionează un număr mare de priteni și care știi să asculți multiple perspective și să iei în considerare puncte de vedere diferite. Uneori, tocmai acest lucru poate face dificile alegerile tale și de aceea, ești considerat mai naiv decât cei care văd prima data pinguinul, pentru că influența celorlați asupra ta poate fi prea mare.

Mai multe