Aceasta este culoarea zodiei tale! Ştiai?

27 aprilie 2023   Stil de viață

Fiecare dintre noi are cel puțin o culoare preferată, o culoare care simțim că ne oferă energie și încredere. Pe lângă acest fapt, astrologii sunt de părere că există culori caracteristice fiecărei zodii în parte.  

Berbecii preferă roșul, care le pune în evidență caracterul puternic

Nativii berbeci sunt caracterizați de astrologi ca fiind încăpățânați, aventurieri și puternici, în unele situații fiind chiar responsabili. Așa că lor li s-a atribuit culoarea roșie, pentru a le descrie cât mai bine caracterul puternic. „Berbecul este condus de planeta Marte, care, în astrologia medicală se ocupă, printre altele, de glandele suprarenale și de sânge. Roșul este culoarea perfectă pentru berbec, deoarece reprezintă capacitatea lor de a reacționa bine în situații de înaltă presiune și de a se bucura de adrenalina, care vine cu aventura”, spune Guadalupe Terrones, astrolog, pentru rd.com.

Taurul preferă culoarea verde, pentru că descrie conexiunea sa cu natura

Zodia taur este una dintre zodiile de pământ ale horoscopului, motiv pentru care acești native ar avea o conexiune aparte cu natura. De aceea, nativilor tauri li se potrivește cel mai bine culoarea verde, pentru că această culoare induce instant ideea de natură, proaspăt sau de primăvară. „Verdele este excelent pentru a-i inspira pe tauri să profite de prosperitatea lor înnăscută și de darul lor de a crea abundență”, spune Guadalupe Terrones potrivit rd.com.

Gemenilor li se potrivește galbenul

Fiind unul dintre cele mai energice semne ale zodiacului, nativul geamăn este întotdeauna în căutare de lucruri noi și interesante, este energic și poate da dovadă de o curiozitate asemănătoare cu cea a unui copil. Galbenul este culoarea soarelui, simbolizează lumina și dorința de cunoaștere, dorință caracteristică gemenilor.

Racul este misterios și argintiul îi pune în evidență misterul

Fire destul de interiorizată, uneori misterioasă și emotivă, racul ar fi, potrivit astrologilor, un semn zodiacal influențat de lună. Acesta este motivul pentru care argintiul este culoarea potrivită pentru nativul rac, pentru că reflectă conexiunea dintre el și lună. „Argintiul seamănă cu culoarea lunii, care se schimbă mereu pe cerul nostru nocturn. Așa cum luna crește și scade, tot așa crește și racul”, spune Terrones pentru rd.com.

Leul preferă auriul sau portocaliul

Leul este un semn zodiacal guvernat de Soare, motiv pentru care acești nativi sunt adesea recunoscuții ca fiind carismatici și încrezători în forțele proprii. Dar, nu toți leii sunt așa, unii dintre nativi având nevoie să-și dobândească încrederea în forțele proprii, iar culori precum auriu și portocaliu îi pot inspira să facă acest lucru.

Fecioarele preferă culoarea maro

La fel ca și taurii, fecioarele sunt un semn de pământ al zodiacului și se pare că sunt atrase de maro, care simbolizează pământul roditor. Nativi fecioară sunt văzuți ca fiind harnici și muncitori, De altfel, par a fi atrase inclusiv de accesorii sau obiecte vestimentare de culoare maro.

Balanțele sunt echilibrate asemenea culorii roz

Rozul este o culoare cu potențial liniștitor, fapt ce poate pune în evidență temperamentul echilibrat al nativilor balanță. De asemenea, nativul balanță poate folosi nuanțe calde de roz atunci când dorește să le inspire și celor din jurul său ideea de calm.

Scorpionii sunt secretoși și, de aceea, preferă negrul

Potrivit astrologilor, nativii scorpioni sunt firi ascunse și nu le place să-și dezvăluie adevărata latură de față de toată lumea. De aceea, semnului lor le-a fost atribuită o non-culoare și anume negrul, care are rolul de a le evidenția firea ascunsă și caracterul necunoscut.

Săgetătorul preferă violetul, o culoare nobilă

De-a lungul istoriei, violetul era asociat cu nobilimea și cu regalitatea în general. Nu oricine își permitea să poarte violet în acele perioade. Săgetătorului îi place această atmosfera regală indusă de violet. Mai mult decât atât, violetul îi dă încredere. „Săgetătorii ar trebui să poarte violet în pregătirea unei prezentări în public sau a unei logodne, astfel încât să poată evoca rolul pe care au fost făcuți să-l joace: rege filosof”, spune atrologul Guadalupe Terrones, potrivit rd.com.

Capricornului i se potrivește culoarea gri

Griul este culoarea rocii și a metalului în general. De altfel, această culoarea poate simboliza și tăirea de caracter a vărsătorului. Astrologii cred că griul ar fi cea mai potrivită culoare care să caracterizeze nativul capricorn, un semn de pământ, ambițios și determinat.

Vărsătorul este visător și preferă albastrul

Vărsătorii sunt văzuți ca fiind visători și inovatori. De asemenea, unii astrologi cred că vărsătorii ar trebui să se lase inspirați de albastru, culoarea cerului, atunci când au nevoie să pună la punct un proiect sau să pună în practică o idee inovatoare.

Peștii preferă verdele deschis, culoarea algelor marine

Adaptabili și blânzi, nativilor din zodia pești li s-a asociat verdele deschis, care simbolizează algele marine. „Peștii ar trebui să îmbrățișeze verdele deschis atunci când trebuie să se înrădăcineze în adevărata lor expresie, cum ar fi atunci când participă la o petrecere în care vor întâlni multe tipuri diferite de personalități”, spune Guadalupe Terrones pentru rd.com.

de Anca-Teodora Popa

Mai multe