Iată de ce este bine să pui hârtie igienică în frigider!
Ai auzit de această tendință în creștere? Află de ce fac așa și decide dacă merită să încerci și tu.
Rețelele de socializare sunt un lucru uimitor. Ne permit să comunicăm cu oameni de pe tot globul, răspândind idei și oferindu-ne sprijin, iar printre altele, ne încurajează să punem hârtie igienică în frigider.
Hartia igienica absoarbe umiditatea și mirosul. Foto: Shuttesrtock
Iată de spun experții în electrocasnice! De ce să pui hârtie igienică în frigider?
Ruiz Asri, editor al revistei Honest Food Talks, spune că în spatele acestui „truc” se află capacitatea de absorbție a hârtiei igienice. „Umiditatea din frigider contribuie adesea la formarea unui miros neplăcut, dar și la formarea de mucegai”, spune Asri.
Hârtia igienică absoarbe excesul de umiditate, împreună cu mirosurile urâte, spune expertul.
Referințe despre hârtia igienică folosită cu acest scop, în frigider pot fi găsite încă din 2015. Dar utilizarea dedicată a acesteia ca absorbant de mirosuri pare să fie mai recentă, în videoclipuri care apar pe TikTok și Facebook.
Funcționează?
Da, până la un punct. În timp ce hârtia igienică va absorbi mirosurile, alte opțiuni sunt mai eficiente, ocupă mai puțin spațiu și generează mai puține întrebări de la oaspeții casei.
O persoană care a încercat tehnica aceasta, Amy, de pe blogul de arenting Amy & Rose, se confrunta cu miros de pește în frigider, iar fiica ei i-a sugerat să încerce trucul. În cazul ei a funcționat, dar a semnalat și o problemă: este doar o soluție temporară.
Deci, dacă vrei ceva mai durabil, care ocupă mai puțin spațiu, iată câteva strategii alternative de combatere a mirosurilor:
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este o bază, ceea ce înseamnă că neutralizează acizii. Deoarece majoritatea mirosurilor sunt acide, poate atenua mirosul de la sursă. După dezodorizarea unui frigider cu bicarbonat de sodiu, nu folosi conținutul acelei cutii pentru coacere. Gătitul poate reactiva acești acizi și poate contamina mâncarea.
Pe măsură ce bicarbonatul de sodiu interacționează cu mai mulți acizi, devine mai puțin eficient. Trebuie înlocuit la fiecare trei luni.
Ulei din semințe de chimen negru
Corinne Segura, un specialist biolog în construcții și fondator al My Chemical-Free House, are experiență cu mirosurile din frigider.
„Când mâncarea se strică, lasă un miros persistent. Am folosit ulei din semințe de chimen negru, care are un efect deodorant, pentru a curăța mirosul de putrezit. Am amestecat cinci picături de ulei esențial de chimen negru cu 1 lingură de săpun de vase și le-am aplicat într-un strat gros pe toate componentele din plastic din interiorul frigiderului”, spune ea. „L-am lăsat să stea două ore înainte de a-l spăla. Acest lucru a funcționat bine pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din frigider.”
Cărbune activat
Cărbunele activat captează particulele care provoacă mirosuri neplăcute, la fel ca hârtia igienică. Este disponibil sub formă de pulbere, în filtre pre-tăiate sau ca țesătură pe care o poți dimensiona cum vrei.
Funcționează prin colectarea compușilor volatili eliberați de articolele mirositoare, reducând mirosul. Schimbă cărbunele în fiecare lună pentru a-l menține eficient.
Extractul de vanilie
Pentru cei care preferă un miros mai plăcut, Asri oferă o recomandare deosebit de dulce. „Îmmuiați niște dischete demachiante în extract de vanilie și puneți în frigider. Acest lucru combate mirosurile neplăcute și frigiderul miroase ca o brutărie.”
Sursa: RDigest